ВСЕУКРАЇНСЬКІ ЗМАГАННЯ ГО ВФСТ "КОЛОС" ГОЛІВ СІЛЬСЬКИХ, СЕЛИЩНИХ, РАЙОННИХ РАД, ГОЛІВ ТА СТАРОСТ ОТГ 2018 РОКУ. ПІДСУМКИ

14 серпня 2018, 17:30

 

9-12 серпня у м. Скадовськ за ініціативи ГО ВФСТ «Колос» та підтримки Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Асоціації об’єднаних територіальних громад України пройшли всеукраїнські спортивні змагання голів сільських, селищних рад, голів і старост ОТГ за участю 19 команд з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Чернівецької, Чернігівської, Херсонської областей. Окрім змагань, учасники ділились досвідом, обговорювали нагальні питання місцевого самоврядування, з-поміж яких пріоритетним був розвиток фізичної культури та спорту на селі.

Змагання організували в Скадовську за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та Національного олімпійського комітету України.

Більше 300 очільників громад з 19 областей України взяли в них участь

 

Також до вашої уваги – підсумки змагань та коментарі учасників:

 

Анатолій Земляков, голова Запорізької обласної територіальної організації ГО ВФСТ "Колос":

 

- Наші посадовці гідно виступили у шести видах спорту. Любов Дутко (Полянівський сільський голова Мелітопольського району) виборола бронзу у змаганнях з шашок. Вигравши на груповій стадії вісім поєдинків, і поступившись у надзвичайно важкому фіналі, Тернівський сільський голова Вільнянського району Віктор Лаврик здобув срібну медаль з настільного тенісу, а у жінок вже третій рік поспіль немає рівних нашій Вірі Рулевській (в.о. старости Новоолексіївської ОТГ Приморського району), яка піднялась на найвищу сходинку п’єдесталу пошани! Ще одне золото для нашої області здобув Віктор Живиця (Підгірненська ОТГ Василівського району), який посів перше місце у змаганнях з більярду. Збірна футзалістів, зігравши у своїй групі в нічию 2:2 із львів’янами та поступившись в запеклому поєдинку майбутнім переможцям з Івано-Франківської області 1:2, у підсумку посіла восьме місце. Таким чином, в активі Запорізької області чотири призери, і це - найкращий медальний показник серед обласних територіальних організацій всеукраїнського товариства "Колос"! Запорізький «Колос» разом з учасниками команди висловлює велику вдячність депутатам обласної ради та управлінню молоді, фізичної культури та спорту ОДА за цільову підтримку цього дуже важливого для керівників органів місцевого самоврядування заходу.

 

Голова Львівської обласної територіальної організації ГО ВФСТ "Колос" Лілія Білінська:

- Враження від змагань найкращі, а їхньою окрасою є люди, які є лідерами не лише своїх територіальних громад, але й загалом нової України… Всеукраїнські змагання, які проводить "Колос", мають величезне значення, і не лише спортивне, адже вони є ефективним інструментом на шляху реального об'єднання держави. Не забуваймо, що країна – це її люди. Що ж до спортивних успіхів, то представники Львівщини виступили достойно, зробивши золотий дубль. Переможцями стали Олег Станкевич - теніс настільний (голова Судововишнянської ОТГ) та Ігор Ільницький (голова Свидницької сільської ради Яворівського району) у шаховому турнірі. Вітаємо чемпіонів, сподіваємось на нові зустрічі колосівців всієї України!

 

Голова Одеської обласної територіальної організації ГО ВФСТ "Колос" Татьяна Федоренкова:

 

- За нагороди у 8 видах програми боролись посланці 9 районів області. Наша фут зальна команда одержала дві перемоги - 3:2 над командою Миколаївської області та 14:3 над командою Київщини та зіграла у нічию 2:2 з полтавчанами. У півфінальній грі, маючи багато нереалізованих можливостей, ми, на жаль, поступились 0:1 футзалістам Житомирської області, а у грі за 3 місце програли суперникам з Полтавщини. Наша команда посіла 4 місце. Кращим нападником змагань визнано нашого земляка - Віктора Готку. Якщо говорити про загальний виступ, команда засмучена, і це говорить про те, що є ще над чим працювати та рішуче настроєна показати гідний результат на змаганнях 2019 року!
Одеська територіальна організація спорттовариства «Колос» висловлює велику подяку головам, старості за їх виступ на змаганнях та популяризацію здорового способу життя особистим прикладом, за відчутну підтримку розвитку фізичної культури та спорту у сільській місцевості. 

 

Голова Вінницької обласної територіальної організації ГО ВФСТ "Колос" Сергій Татусяк:

 

- Команда у нас дійсно сильна і збалансована. Тут, у Скадовську панує справжній дух дружби і здорового суперництва: виграти хочуть усі, а перемагає той, хто заклав відповідний фундамент на змаганнях обласного рівня, хто наполегливо тренується. Всеукраїнські старти - лише підсумок спортивної роботи вінницького "Колоса", виявом потенціалу нашої команди. Зверніть увагу, на формі волейболістів написано "Городківка" - це не випадково. Жителі цього населеного пункту протягом року збираються 2-3 рази на тиждень пограти у волейбол, підтримати спортивну форму, а ще – поспілкуватись, допомогти один одному. Браїлів, Тульчин, Тростянець – це справжні волейбольні центри, завдяки яким у "Колосі" з'являються підготовлені гравці, здатні перемогти на серйозному рівні, як-от у Скадовську. Ми маємо на Вінниччині добрі традиції, тож наш обов'язок – їх підтримувати, і не зупинятись, а одразу йти до вищого результату! Я щиро поважаю усі інші команди, та рівень вінницької волейбольної дружини дозволяє навіть у критичних ситуаціях грати спокійно і впевнено, що за інших рівних умов є запорукою перемоги. Для мене очевидно, що істинною основою цих перемог є міцний, вольовий характер наших голів-спортсменів. Саме тому чемпіонство вінницьких волейболістів та вдалі виступи представників в інших видах, з-поміж яких виділю перемогу Олени Мазуренко у шашках, вважаю закономірною. Вважаю, що обраним нами шляхом розвитку масового спорту треба рухатись і надалі. Сьогодні ми стаємо сильнішими не тільки у спорті: "Колос" робить потужні кроки на шляху піднесення економіки через об’єднання товаровиробників, адже опора на власні сили – єдиний правильний шлях розвитку найважливіших сфер життя – не лише Вінницької області, але й усієї України.

 

Олена Мазуренко, голова Кулизької сільради Літинського району, чемпіонка турніру з шашок:

 

- Форуми сільського спорту, які проводить "Колос", сьогодні потрібні Україні як ніколи, адже саме спорт є реальним фактором об’єднання нашої держави. Спілкуючись, люди з різних регіонів краще пізнають один одного, та розуміють, що людські цінності у нас єдині – сталий мир, міцне здоров’я, щаслива родина, достойний рівень добробуту. Мені дуже сподобалась святкова, невимушена атмосфера і взаємна повага, які відчувались протягом усього нашого перебування, а ще – гостинність жителів Скадовська, лагідне море… Щодо турніру, в якому мені вдалося перемогти, то відзначу, що учасниці цього разу виявились більш підготовленими, ніж на попередніх всеукраїнських змаганнях. Взагалі, шашки – доволі цікавий вид спорту, де все вирішує якість і швидкість думки та прийняття рішень, й усе це – вимоги нашого часу.

 

Олексій Смішний, Крикливецький сільський голова Крижопільського району:

 

- У групі ми перемогли рівненську, харківську, донецьку команди, і вийшли у фінал, де на нас очікував найнезручніший суперник – Чернівецька область. Ми знали, що буде важкий бій, і, чесно кажучи, не сподівались, що переможемо у двох партіях. І дійсно, певний час гра йшла з перемінним успіхом, але без жодної паніки, грали спокійно, впевнено, що свідчить, перш за все, про хорошу атмосферу у команді. І результат, як кажуть – на табло! Хочеться, щоб такі змагання були прикладом для нашої молоді. Спорт гартує характер, виховує командний дух, вчить поважати як колег по команді, так і суперника.

 

Олег Котюжанський, Гарячківський сільський голова, Крижопільський район:

 

- Секрет перемоги - постійні тренування, бо тільки-но припиняєш перемагати самого – на перемоги сподіватись не варто – ні у спорті, ні у житті. Такі змагання мають велике значення: якщо голова займається спортом, веде здоровий спосіб життя, то й громада буде спортивною. Сильну, процвітаючу державу можуть побудувати лише здорові духом і тілом люди!

 

Олександр Гаврилюк, голова Городківської сільської ради Крижопільского району:

 

- Я вже третій термін на цій посаді, і волейбол у нашої громади традиційно є спортом №1. Як на мене, спорт, насамперед, об’єднує – це нові знайомства, нові друзі, живий досвід, і – оновлений погляд на життя! Ми розвиваємо не лише волейбол, але й інші види спорту – шахи, шашки, футбол, силові види. Але спорт – так само, як розвиток інших сфер життя вимагає коштів, а з фінансуванням є проблеми. Щоб вирішити це питання, потрібен закон, який зобов’яже місцеві органи самоврядування виділяти гроші на розвиток масового спорту. Я впевнений, що від цього виграє не лише наша сільська громада, але й вся Україна.

 

Олег Коваль, голова Голубецької сільської ради Крижопільского району:

 

- На таких форумах сільського спорту отримуєш задоволення не стільки від перемоги, скільки від піднесеної атмосфери змагань, спілкування з цікавими людьми та обміну досвідом – як щодо розвитку масового спорту, так і питань товаровиробництва та інших нагальних проблем розвитку місцевого самоврядування у територіальних громадах України, адже усі вони дуже схожі. Щодо нашої команди, то після другої поспіль перемоги у всеукраїнських змаганнях сільських голів, які проводить "Колос", рушаємо додому у піднесеному настрої!