11 квітня 2019 року в Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбулася зустріч Першого заступника Голови Комітету Миколи Величковича та заступника Голови Комітету Дениса Силантьєва з делегацією Чорногорії.

11 квітня 2019, 19:34


 

У зустрічі взяли участь: Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Чорногорії в Україні Любомир Мішуровіч, Перший Секретар Посольства Івана Булатовіч та делегація Чорногорії у складі: Генерального директора Дирекції з розвитку конкурентоспроможності та інвестицій в туризмі Міністерства сталого розвитку та туризму Чорногорії Олівери Брайович, директора Національної туристичної організації Чорногорії Жельки Радак Кукавичич, представника аеропортів Чорногорії Мілоша Янковича та  начальника управління розвитку туризму Міністерства сталого розвитку та туризму Чорногорії Горанки Лазович 

Генеральний директор Дирекції з розвитку конкурентоспроможності та інвестицій в туризмі Міністерства сталого розвитку та туризму Чорногорії Олівера Брайович подякувала народним депутатам України за зустріч та ознайомила членів Комітету з туристичним  потенціалом Чорногорії, поінформувала про  законодавство у сфері туризму,  зокрема, про закон про туризм та готелі, закон про Національну туристичну організацію, закони про  оподаткування в туристичній галузі. Всі закони мають висновки комісії Європейського Союзу. Також у Чорногорії прийняті Стратегії та програми на державному рівні, що сприяють розвитку туризму  та впливають на  покращення туристичного іміджу Чорногорії у світі.

Директор Національної туристичної організації Чорногорії Желька Радак Кукавичич ознайомила присутніх з роботою Національної туристичної організації Чорногорії і наголосила на тому, що туризм є однією  з основних сфер в Чорногорії, яка складає до 24 % ВВП в країні.   Желька Радак зазначила, що Національна туристична організація (НТО) тісно співпрацює з місцевими туристичними організаціями, які надають свої пропозиції до НТО  для  забезпечення збалансованості в розвитку туризму та інших галузях економіки, а також організація займається просуванням національного туристичного продукту за кордон.

Представник аеропортів Чорногорії Мілош Янкович, наголосив, що пряме авіасполучення між Україною і Чорногорією значно збільшить кількість українських туристів до Чорногорії і навпаки та покращить якість перевезення пасажирів. А також підкреслив, що Чорногорія чекає відкриття прямого авіасполучення між Україною і Чорногорією.

Перший заступник Голови Комітету Микола Величкович подякував членам делегації за візит, особливо пану Послу Республіки Чорногорії в Україні Любомиру Мішуровичу. Поцікавився законодавством щодо розвитку туризму в Чорногорії та висловив зацікавленість щодо співпраці з профільним  Комітетом Скупщини Чорногорії.


Під кінець зустрічі учасники обговорили питання двостороннього розвитку торгово-економічних відносин між Україною та Чорногорією та парламентськими комітетами  і домовилися про подальші зустрічі та майбутні плани розвитку співробітництва між нашими країнами, зокрема між профільними парламентськими комітетами.