11 вересня 2019 року у Комітеті ухвалено План роботи Комітету на другу сесію Верховної Ради України ІХ скликання.

12 вересня 2019, 13:52

 

Відкриваючи засідання Голова Комітету Андрій Кожем’якін поінформував членів Комітету про питання порядку денного. Зазначив, що Комітет має ухвалити план роботи Комітету на другу сесію Верховної Ради України ІХ скликання» і запропонував членам Комітету внести свої пропозиції до плану роботи.

Під час свого виступу, Секретар Комітету Григорій Суркіс запропонував доповнити розділ перший плану роботи і включити до переліку законопроектів щодо яких Комітет визначено головним проект Закону про меценацтво у спорті, оскільки актуальність врегулювання механізмів позабюджетного фінансування різних видів спорту потребує прийняття цього важливого для суспільства Закону.

Крім того, секретарем Комітету було запропоновано розширити перелік питань, що розглядаються Комітетом в порядку контролю, а саме додати до розділу IV плану роботи питання ефективності використання бюджетних коштів спортивними федераціями з видів спорту, насамперед, заслухати звіти тих федерацій, що функціонують за рахунок бюджетних програм.

Також Григорій Суркіс запропонував провести парламентські чи комітетські слухання і обговорити питання проблем доступності спортивних споруд та ігрових майданчиків комунальної форми власності, а також питання ефективного використання шкільних стадіонів у поза навчальний час для стимулювання здорового способу життя серед дітей, підлітків та молоді.

Поряд з цим, Григорій Михайлович, запропонував провести засідання круглого столу на тему: «Про використання сучасних засобів реклами, агітації та пропаганди на користь здорового способу життя», а також запропонував залучити музичні гурти і популярних виконавців в якості провідників ідеї оздоровлення нації.

Заступник Голови Комітету Василь Мокан також запропонував провести парламентські слухання з питань молодіжної політики.

Анатолій Костюх – заступник голови Комітету, попросив включити в план роботи розробку та розгляд проекту Закону про регулювання коштів, що надходитимуть до Державного бюджету від лотерей від лотерей.

За наслідками розгляду питання народні депутати України – члени Комітету підтримали план роботи Комітету зі всіма озвученими на засіданні пропозиціями та ухвалили його.

Також народні депутати України - члени Комітету домовились розглянути на наступному засіданні Комітету і подати до Верховної Ради України проект Постанови «Про деякі питання забезпечення ефективної підготовки та участі національних збірних команд України до ХХХІІ Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 року».