Спортивні змагання перенесено через коронавірус, але ж так хочеться позитивних емоцій. Пропонуємо згадати найбільші спортивні досягнення та найкращих спортсменів і спортсменок минулого року.

04 травня 2020, 13:25

Дар'я Білодід впродовж минулого року виграла 16 з 17-ти проведених поєдинків, в тому числі – Чемпіонат світу, ставши у 18 років наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо. А вкінці року Дар’я подарувала нам тріумф на Grand Slam в Абу-Дабі.

Жан Беленюк у 2019-му виграв усі змагання з греко-римської боротьби, в яких брав участь: чемпіонат Європи, ІІ Європейські ігри, і навіть Чемпіонат Світу!

Дмитро Підручний на початку минулого року став першим в українській історії чемпіоном світу з біатлону. І це попри травми, які змусили Дмитра пропустити значну частину підготовки! До нього ще жоден наш біатлоніст-чоловік не перемагав на світових першостях навіть у радянські часи.

Ольга Харлан, відновившись після операції, увосьме виграла чемпіонат Європи і вшосте чемпіонат світу. А Міжнародна федерація фехтування назвала Ольгу найкращою спортсменкою року. Харлан увійшла в історію як перша в історії жіночого фехтування чотириразова чемпіонка світу в особистій першості. Крім того, в 2019 році вона перемогла на Ґран-прі Сеула і на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті.

Василь Ломаченко минулого року провів два бої, захистивши пояси WBA і WBO і здобувши пояс WBC, таким чином, він наразі володіє трьома з чотирьох основних чемпіонських титулів у боксі.

Влітку 2019-го року 17-річна Ярослава Магучих стала наймолодшою в історії переможницею етапу «Діамантової ліги» і стрибнула на цих змаганнях на два метри. До Магучих ця висота в такі юні роки не підкорювалася нікому. Окрім того, Ярослава стала чемпіонкою Європи серед юніорів. На Чемпіонат Світу серед дорослих вона показала однаковий з переможницею результат і здобула срібло, поступившись лише за кількістю спроб. На тому ж Чемпіонаті Світу Ярослава демонструвала неймовірні стрибки і врешті зупинилася на результаті 2,04 метри, що дорівнює молодіжному світовому рекорду. Магучих отримала визнання «зірки, яка сходить» у легкій атлетиці в світі та Європі, а також нагороджена трофеєм Петра Нуровскі – як найкраща молода спортсменка Старого світу.

29-річна сноубордистка Аннамарі Данча із Закарпаття стала першою представницею України, якій вдалося виграти медаль чемпіонату світу в паралельному слаломі – вона здобула срібну медаль, поступившись лише призерці чотирьох етапів Кубка світу зі Швейцарії.

Михайло Романчук минулого року вдруге в своїй кар’єрі здобув срібну медаль на світової першості із плавання на дистанції 1500 м вільним стилем.

Перенісши на початку року дві операції, 26-річний гімнаст Олег Верняєв зміг вже влітку на ІІ Європейських іграх здобути одразу три медалі – він був чемпіоном у вправах на брусах, а у багатоборстві і вправах на коні здобув срібло. На Чемпіонаті Світу Олег виборов історичну бронзу – до Верняєва ще жодному українському гімнасту не вдавалося стати призером першостей планети в індивідуальному багатоборстві!

У 2019-му найкраща українська стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук здобула золото Всесвітньої універсіади в Неаполі і срібло чемпіонату світу в Досі. Крім того, в активі Марини – особиста бронза і командне золото ІІ Європейських ігор. А на Чемпіонаті Світу Марина вперше у своїй кар’єрі здобула срібло!

Пишаємося нашими спортсменами, бажаємо їм міцного здоров’я та нових перемог!