14 вересня цього року спортивна алея зірок поруч із ТРЦ «Гуллівер» у місті Києві поповнилася трьома зірками на честь героїв ХХХІІ Олімпійських ігор.

15 вересня 2021, 15:47

На алеї зірок, поруч із ТРЦ «Гуллівер» у місті Києві, вшанували українського олімпійського чемпіона, борця греко-римського стилю Жана Беленюка, а також бронзових призерів – борчиню Ірину Коляденко та каратиста Станіслава Горуну. На їхню честь були «Запалені» зірки під номером – 45, 46 та 47.

Найбільша увага на святі спорту була прикута до народного депутата України- олімпійського чемпіона Жана Беленюка, який приїхав на подію на самокаті.

«Дуже сподіваюся, що наш приклад надихне дітей, щоб вони займалися спортом. Без різниці яким – легкою атлетикою, карате, футболом чи тенісом. Про греко-римську боротьбу мовчу, бо нею мали б займатися усі», - зазначив Жан Беленюк.

Зірку Жан Беленюк відкривав в компанії олімпійської призерки, чемпіонки світу-2011 року з потрійного стрибка, а нині колеги Жана за парламентською фракцією «Слуга народу» Ольгою Саладухою.

Також Жан Беленюк встановив рекорд України, як перший народний депутат, який став Олімпійським чемпіоном (Олімпійські чемпіони раніше ставали нардепами, а ось навпаки – вперше).

Підтримати Ірину Коляденко прийшли мер Ірпеня Олександр Маркушин, а також її особистий тренер Володимир Яременко. Тренер, якому Ірина подарувала квартиру, отриману за олімпійську медаль, вразивши цим вчинком всю Україну.

«Мій тренер проводить зі мною по вісім місяців на рік – приділяє мені часу набагато більше, ніж власній сім’ї. Володимирові Яременку я зобов’язана всіма своїми досягненнями. Тому віддячити йому було справою честі», - зазначила Ірина Коляденко.

Станіслав Горуна прийшов на церемонію в компанії дружини Марічки і сина Лева.

 

Колектив Комітету з питань молоді і спорту вітає наших уславлених спортивних героїв. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, доброї вдачі, яскравих виступів на спортивних аренах та нових перемог, як у спорті так і в житті.