2 листопада відбулася зустріч членів Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту з делегацією Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО).

03 листопада 2021, 09:21

 

Відкриваючи зустріч, Голова Комітету Андрій Кожем'якін наголосив на тому, що Комітет завжди ефективно співпрацював з молодіжними організаціями, у тому числі молодіжними організаціями української діаспори. Комітет готовий продовжити цю практику та налагодити тісне співробітництво із Світовим Конґресом Українських Молодіжних Організацій, насамперед, у законотворчій діяльності. Також Андрій Кожем'якін підтримав пропозиції СКУМО, попередньо надіслані до Комітету,  щодо стажування представників СКУМО у Верховній Раді України, та забезпечення представництва СКУМО в складі молодіжної ради при Верховній Раді України, у разі її створення, та зазначив, що Комітет звернеться до Голови Верховної Ради України щодо вирішення зазначених питань, зокрема, запропонує створити молодіжну раду при Верховній Раді України.

Президент  СКУМО Олександр Греченюк та радник Президента

СКУМО, Голова Національного конгресу українців Молдови Дмитро Лєкарцев розповіли про роботу СКУМО, та, зокрема  діяльність молоді української діаспори, детально виклали пропозиції щодо співпраці СКУМО із Комітетом з питань молоді і спорту. Особливу увагу представники СКУМО приділили важливості відновлення стажування представників СКУМО у Верховній Раді України, що, з одного боку, сприятиме використанню Верховною Радою України інтелектуального потенціалу молодих закордонних українців, а з іншого боку – надасть молоді української діаспори можливість ознайомитись із досвідом розвитку парламентаризму в Україні.

Заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова підтримали пропозиції СКУМО щодо посилення співпраці із Комітетом, стажування представників СКУМО у Верховній Раді України та представництва СКУМО у складі молодіжної ради при Верховній Раді України. Василь Мокан також запропонував СКУМО долучитися до роботи над проектом Закону про основні засади державної політики з утвердження української національної та громадянської ідентичності.

У зустрічі також взяв участь перший заступник Голови Комітету з питань бюджету Іван Крулько, який підкреслив важливість взаємодії державних інституцій із молодіжними організаціями української діаспори, зокрема, залучення СКУМО до роботи Верховної Ради України.