Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту закликає українських спортсменів, тренерів та спортивних менеджерів відмовитись від почесних звань та державних нагород Російської Федерації чи Республіки Білорусі.

18 березня 2022, 22:34

Шановні колеги!

 

Вже четвертий тиждень продовжується російська агресія проти України. Російські війська знищують мирне населення, вбивають українських дітей, руйнують українські міста. Героїчна українська армія, незважаючи на віроломний напад рашистів о п’ятій годині ранку за прикладом нацистської Німеччини, зупинила російський наступ за всіма напрямами і вже перейшла у контрнаступ.

Варто зазначити, що незважаючи на багаторазові запевнення білоруського керівництва про те, що з білоруської території ніколи не будуть здійснюватися агресивні дії стосовно України, під час російської агресії обстріли нашої держави відбуваються саме з Білоруської території.

Члени Комітету з питань молоді і спорту вважають, що в умовах бомбардувань та обстрілів лікарень та приміщень, в яких рятувались діти, що є актом геноциду та злочином проти людяності, громадяни України не можуть мати почесні державні нагороди Російської Федерації чи Республіки Білорусі.

Тому Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту звертається до українських спортсменів, тренерів та спортивних менеджерів із закликомвідмовитись від почесних звань та державних нагород Російської Федерації чи Республіки Білорусі.

 

 

Перемога буде за нами!