«Пластуни Канади, Франції та Німеччини допомагають Українцям у скрутний час російського вторгнення», - зазначає заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання Василь Мокан.

13 червня 2023, 17:42

 

Пластуни Канади підтримали українців на загальну суму 3 мільйони гривень.

Допомога надається, як захисникам та захисницям України, які зі зброєю у руках дають відсіч рашистам, так і громадянам, які постраждали від російської агресії, насамперед, дітям.

Завдяки підтримці друзів з Канади, близько 200 бійців, серед них 22 пластуни та ще кілька десятків членів родин пластунів отримали медикаменти: гемостатики та інші складові тактичних аптечок для зупинки кровотечі від завданих ран.

Надана підтримка дозволила придбати військову форму та взуття для близько 100 пластунів та їхніх товаришів у підрозділах. На кошти, передані пластунами Канади, Пласт України придбав для пластунів-військових дороговартісне спорядження: бронежилети, тепловізори та активні навушники.

52 бронежилети та кілька касок отримали пластуни та частинка їхніх найближчих товаришів у підрозділах. Бронежилети відтестовані та слугують захисникам.

Одного дня Пласт отримав відгук: “Отримав 3 кулі, ребра поламані, але живий”.

Також закуплено 5 тепловізорів для пластунів на передовій. Завдяки цьому вони бачать ворога вночі. Усі тепловізори відправлені на Схід України для 5 тактичних груп, а це близько 100 людей.

Завдяки допомозі канадських пластунів, було організовано Юнацький табір “Чумацький Шлях” в Польщі, в якому взяли участь 42 дитини, а 30 юних пластунів змогли взяти участь у Національному Джемборі (міжнародному скаутському таборі) у Швеції.

Канадські пластуни та фонд Canada-Ukraine Foundation підтримали проект «Продуктові бокси», що проводиться штабом Пласту у Львові для допомоги цивільному населенню «Продуктові бокси» Завдяки підтримці канадських друзів, відправлено 71 540 наборів для цивільного населення (один набір забезпечує 4-тижневе харчування однієї особи).

 

Активно підтримують Україну і пластуни Німеччини.

Протягом 2022 року вони надали грошову підтримку для -захисників України на суму понад 4 мільйони гривень.

За ці кошти було доставлено базове захисне спорядження, одяг, газові балони в гарячі точки. Особливо важливо також те, що за підтримки Пласту Німеччини вдалося закупити дрони і техніку для захисників і захисниць, що допомагає їм залишатися в безпеці.

 

З перших днів повномасштабного вторгнення, завдяки Пласту Франції сотні пластунів, пластунок та їх побратимів отримали тактичне спорядження, зокрема тактичні окуляри та приємні подарунки на свята.

Загалом понад 500 захисників і захисниць України мають окуляри для захисту від дрібних осколків та шрапнелі, завдяки пластунам Франції.

Усі захисники, уже понад рік отримують окуляри, надзвичайно високо оцінюють їхню якість і щиро дякують за допомогу, що завжди була вчасною. Щодня допомога від Пласту Франції рятує їхній зір. Пластуни завжди відчувають допомогу друзів – пластунів Канади, Німеччини та Франції на різних ділянках фронту.

Уже понад рік окуляри надсилають на різні ділянки фронту, а деякі пластуни вже отримали їх на заміну попередніх. Вони постійно отримують допомогу та відчувають підтримку пластового середовища.

Дякуємо міжнародним партнерам за допомогу та підтримку України.