Стратегію утвердження української національної та громадянської ідентичності схвалено Кабінетом Міністрів України, - інформує Міністерство молоді та спорту України

15 грудня 2023, 14:30

 

Зазначена Стратегія стане фундаментом для формування потужного громадянського суспільства, сильної нації та міцної держави.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний подякував військовим, активістам та представникам ОВА, які разом з Мінмолодьспортом писали Стратегію та наголосив на важливості документа.

«Існування та процвітання Української держави неможливе без загального усвідомлення громадянами своєї національної та громадянської ідентичності, що бере початок від ототожнення себе з українським народом», — зазначив Матвій Бідний.

Мета Стратегії:         формування та утвердження української національної та громадянської ідентичності в громадян України Для цього будуть використані методи національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання та громадянської освіти, на основі національних цінностей України.

Органи влади та інститути громадянського суспільства будуть реалізовувати Стратегію за такими напрямами:

                 утвердження української національної та громадянської ідентичності;

                 взаємопідтримка та співпраця щодо формування української національної та громадянської ідентичності між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та інститутами громадянського суспільства;

                 формування системи кадрового забезпечення;

                 сприяння розвитку інфраструктури.

Міністерство молоді та спорту України закликає українців брати участь у процесах утвердження української національної та громадянської ідентичності на всіх рівнях. Маємо перемогти на цьому інформаційному та сенсовому фронті.