Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний: «Спорт сьогодні — єдиний шлях утримувати себе у нормальному фізичному та психологічному стані»

18 січня 2024, 13:57

У 2023 році залучили півтора мільйона українців до заходів у рамках проєкту  «Активні парки - локації здорової України». Серед них — 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб та понад 22 тисячі ветеранів. Про це розповів очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Це наш пріоритетний проєкт, тому що він сформований таким чином, що дозволяє нам залучати якнайбільше людей», — наголошує Матвій Бідний.

Очільник Мінмолодьспорту зазначає, що проєкт «Активні парки» реалізується  в рамках програми Президента України «Здорова Україна». Сьогодні ця ініціатива дуже потужно набирає оберти.

«Нині у нас дуже багато планів на наступний рік, зокрема в рамках цього проєкту ми ведемо такі підпроєкти, як бігові клуби та клуби скандинавської ходи. Минулого року ми запустили 18 таких клубів. Цього року буде 35», — каже очільник Мінмолодьспорту.

Також він поінформував про проєкт «Нація загартованих». Це важливий проєкт, спрямований на виховання прикладних навичок для студентів за основними напрямками: тактична медицина, основи поводження зі зброєю, спортивне орієнтування, мінно-вибухова безпека, фізична підготовка, самозахист, рукопашний бій, спортивне орієнтування та дронова підготовка.

Окремо керівник Мінмолодьспорту розповів, як вболівальники повертаються на трибуни спортивних змагань.

«Ще у грудні минуло року було розроблено додаткові заходи безпеки. І вже сьогодні у волейболі та баскетболі ми маємо початок змагань із залученням глядачів», — зазначає Матвій Бідний. Він додає, що організатори волейбольної Суперліги направляють на благодійність половину грошей від проданих квитків.

Також в ефірі обговорили підготовку до Паризької Олімпіади, роботу з недопущення російських та білоруських атлетів на Олімпійські ігри та відкритий лист українських атлетів до політичного керівництва Франції.