Україна та Греція поглиблюватимуть співпрацю у спортивній сфері, - інформує Міністерство молоді та спорту України

16 лютого 2024, 14:35

15 лютого 2024 року заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції  Андрій Чесноков взяв участь у онлайн-форматі у 6-му засіданні Міжурядової спільної українсько-грецької робочої групи з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Під час свого виступу Андрій Чесноков подякував за допомогу, яку надає грецька сторона, зокрема у питаннях підтримки спортсменів та української молоді, що тимчасово перебуває на території Грецької Республіки.

«Українська сторона зацікавлена в створенні передумов для  повернення своїх громадян, зокрема, молоді в Україну. На жаль, від початку повномасштабного вторгнення росії зазнали руйнувань 502 об’єкти спортивної інфраструктури. Більш ніж 100 об`єктів молодіжної інфраструктури зазнали пошкоджень або зруйновані. Ми сподіваємося на підтримку Грецької Республіки у післявоєнній відбудові спортивної та молодіжної інфраструктури України», – зазначив Андрій Чесноков.

Також Андрій Чесноков поінформував про стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сфері фізичної культури і спорту,  молодіжній сфері, у тому числі розвитку нормативно-правової бази такого співробітництва.

За результатами засідання сторони домовилися посилити зусилля щодо завершення підготовки до укладення Меморандуму про взаєморозуміння у сфері фізичної культури і спорту між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством культури та спорту Грецької Республіки, що розширить можливості впроваджувати спільні проекти для подальшого розвитку двосторонньої співпраці та спрямувати зусилля для подолання наслідків військової агресії рф проти України.