Відкриваючи засідання Голова Комітету Андрій Кожем’якін поінформував членів Комітету про питання порядку денного. Зазначив, що Комітет має ухвалити план роботи Комітету на другу сесію Верховної Ради України ІХ скликання» і запропонував членам Комітету внести свої пропозиції до плану роботи.

Під час свого виступу, Секретар Комітету Григорій Суркіс запропонував доповнити розділ перший плану роботи і включити до переліку законопроектів щодо яких Комітет визначено головним проект Закону про меценацтво у спорті, оскільки актуальність врегулювання механізмів позабюджетного фінансування різних видів спорту потребує прийняття цього важливого для суспільства Закону.

Крім того, секретарем Комітету було запропоновано розширити перелік питань, що розглядаються Комітетом в порядку контролю, а саме додати до розділу IV плану роботи питання ефективності використання бюджетних коштів спортивними федераціями з видів спорту, насамперед, заслухати звіти тих федерацій, що функціонують за рахунок бюджетних програм.

Також Григорій Суркіс запропонував провести парламентські чи комітетські слухання і обговорити питання проблем доступності спортивних споруд та ігрових майданчиків комунальної форми власності, а також питання ефективного використання шкільних стадіонів у поза навчальний час для стимулювання здорового способу життя серед дітей, підлітків та молоді.

Поряд з цим, Григорій Михайлович, запропонував провести засідання круглого столу на тему: «Про використання сучасних засобів реклами, агітації та пропаганди на користь здорового способу життя», а також запропонував залучити музичні гурти і популярних виконавців в якості провідників ідеї оздоровлення нації.

Заступник Голови Комітету Василь Мокан також запропонував провести парламентські слухання з питань молодіжної політики.

Анатолій Костюх – заступник голови Комітету, попросив включити в план роботи розробку та розгляд проекту Закону про регулювання коштів, що надходитимуть до Державного бюджету від лотерей від лотерей.

За наслідками розгляду питання народні депутати України – члени Комітету підтримали план роботи Комітету зі всіма озвученими на засіданні пропозиціями та ухвалили його.

Також народні депутати України - члени Комітету домовились розглянути на наступному засіданні Комітету і подати до Верховної Ради України проект Постанови «Про деякі питання забезпечення ефективної підготовки та участі національних збірних команд України до ХХХІІ Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 року».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

28 березня 2024 16:44
28 березня 2024 13:11
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 12:22
27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25
27 березня 2024 13:20