Триває шостий тиждень російської агресії проти Українського народу і кількість злочинів проти дітей важко точно підрахувати. Проте ще складніше зрозуміти, як в XXI столітті можна так безжалісно ставитися до дітей, вбиваючи та калічачи їх разом з батьками кулями та мінами, ракетами і снарядами, літаками і танками.

Станом на 1 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України загинуло 153 дитини та постраждало 245 дітей. Але це лише офіційні дані. Скільки дітей загинуло в Маріуполі страшно навіть уявити. За орієнтовними розрахунками місцевої влади ще 27 березня втрати серед дітей оцінювали в 210 дітей.

І в останні дні і далі поповнюється мартиролог постраждалих дітей.

Комітет з питань молоді і спорту вже повідомляв, що внаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська у Луганській області поранено чотирьох членів родини, двох дітей: дівчинку віком 1 рік і 7 місяців та хлопчика 7 років в тяжкому стані було госпіталізовано. Дітям загрожувала ампутація ніг. Після другої операції дівчинка померла. Лікарі продовжують боротися за життя її братика.

У Чугуївському районі Харківської області через наїзд автомобіля на протипіхотну міну дві особи загинули, ще п'ятеро, в тому числі шестимісячна дитина, отримали поранення.

Під завалами зруйнованого ракетним ударом житлового будинку у Ізюмському районі Харківської області рятувальники відшукали тіла 2 людей, одна з яких – дитина.

У Великоолександрівському районі Херсонської області від отриманих поранень під час обстрілу загинула 3-річна дитина.

У Гостомелі окупанти розстріляли авто з жінкою та дитиною: мати загинула, а некерований автомобіль врізався в магазин.

Жінка з Київщини врятувала двох дітей під час обстрілу окупантами машини, в якій вона з друзями намагалася виїхати із зони бойових дій. Троє друзів родини загинули на місці. Жінці вдалося вибратися з палаючої автівки і дістати звідти дітей – свою десятимісячну доньку та трирічного сина подруги.

У Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці ворог знову застосував фосфорні снаряди. В результаті обстрілу отримали поранення 11 осіб, з них 5 дітей.

Унаслідок артилерійського обстрілу на Чернігівщині двоє дітей отримали поранення.

У Маріуполі російські окупанти кілька днів по черзі ґвалтували жінку на очах у її 6-річного сина. Жінка померла від ран. Її маленький син – посивів.

Під час окупації одного із сіл в Броварському районі рашист застрелив господаря будинку, після чого в стані алкогольного сп’яніння разом з іншим військовослужбовцем держави-агресора неодноразово ґвалтував дружину вбитого, погрожуючи жінці та її дитині розправою.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту наголошує на тому, що варварські злочини проти українських дітей мають бути невідкладно розслідувані та засуджені на міжнародному рівні та вважає, що Міжнародна комісія Організації Об’єднаних Націй з розслідування порушень прав людини, скоєних під час військового нападу Росії на Україну, має у першочерговому порядку приділити увагу цим злочинам.

На думку членів Комітету з питань молоді і спорту швидка реакція Міжнародної комісії на ці факти справжнього геноциду українських дітей може вплинути хоча б на частину рашистських військовослужбовців та врятувати багато дитячих життів в Україні.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52