Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму підтримує проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів, р. № 2275, поданий народним депутатом України Колесніченком В.В.

 

Метою законопроекту є створення умов для більш ефективного забезпечення дотримання безпеки та громадського порядку в місцях проведення матчів, змагань з футболу серед команд професіональних футбольних клубів; попередження всіх форм насильства та протиправних вчинків до, під час та після проведення футбольних матчів, в тому числі, забезпечення в даному контексті співробітництва між державними органами, організаторами та громадськими організаціями.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету підкреслили необхідність внесення змін до законодавства щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів. Безлади, які трапилися під час матчу «Севастополь» - «Дніпро», які дивом не призвели до людських жертв, підтверджують, що чинний Закон України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» не в змозі забезпечити безпеку учасників змагань та глядачів.

Підводячи підсумки обговорення, Голова Комітету А.Палатний наголосив на тому, що неприпустимими є випадки, коли працівники спецпідрозділів міліції реагували на безлади на стадіонах через 9-12 хвилин після їх початку. Важко зрозуміти байдужість Уряду, представників правоохоронних органів до суттєвого збільшення випадків насильства на стадіонах під час проведення спортивних змагань, що загрожує людськими жертвами. Поданий законопроект можна критикувати, проте виникає питання, чому Міністерство внутрішніх справ України не запропонувало свій варіант законодавчого забезпечення дотримання безпеки та громадського правопорядку під час спортивних змагань.

Тому, члени Комітети вважають, що представники Уряду, правоохоронці, спортивні організації повинні об’єднати свої зусилля задля підготовки якісної редакції законопроекту, що забезпечить дотримання громадського порядку та громадської безпеки при проведенні спортивних змагань, для розгляду у другому читанні, а народні депутати України –   забезпечити його невідкладне прийняття.

 

Фото надано Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34