Інформаційне повідомлення про офіційний візит народних депутатів України – членів Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму до Сейму Республіки Польщі.

       З 22 по 25 червня 2015 року відбувся офіційний візит народних депутатів України – членів Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму до  Сейму  Республіки Польщі  на запрошення  Комісії фізичної культури, спорту і туризму Сейму Республіки Польща.

        До складу делегації ввійшли народні депутати: Палатний А.Л. – Голова Комітету, Величкович М.Р. – Перший заступник Голови Комітету, Романова А.А. – секретар Комітету, Спориш І.Д. – голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства та працівники секретаріату: Скалозуб В.А. – завідувач секретаріату Комітету, Когут Н.О. – головний консультант секретаріату Комітету.

       Українська делегація провела декілька важливих зустрічей. В ході зустрічі в Міністерстві спорту та туризму Республіки Польща обговорювалися питання організації великих спортивних заходів, функціонування і фінансування загального та професійного спорту в Польщі, а також розвиток туризму та туристичного співробітництва в обох країнах. Ставилися питання фінансування туристичної та спортивної сфер, функціонування спортивних та туристичних організацій, розподіл коштів між Державним і місцевими бюджетами, залучення до занять фізичною культурою та спортом дітей на спортивних комплексних майданчиках «Орлик».

       Так члени делегації взяли участь у спільному засіданні Комісії фізичної культури, спорту і туризму Сейму Республіки Польща та Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України. На засіданні обговорювалася пропозиція Голови Комісії Іренеуша Рася та Голови Комітету Артура Палатного про проведення депутатами Сейму Республіки Польща та народними депутатами України спільного марафону  «За мир», а також інформацію Президента Польської туристичної організації про використання культурної спадщини з туристичною метою, з особливим наголосом на промоцію Польщі на міжнародній арені.

      Також депутати Верховної Ради України зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Республіці Польща Дещицею А.Б., з Польсько-Українською парламентською групою, зі студентами Університету імені Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві, з консерватором пам’яток архітектури  в Мазовєцькому воєводстві.

       Кожна зустріч  підтверджувала високий рівень дружніх відносин між Україною і Польщею, спільне прагнення до розширення співпраці та реалізації нових взаємовигідних проектів. Постійний обмін думками підтвердив незмінне прагнення сторін і надалі поглиблювати українсько-польські міжпарламентські контакти  в дусі дружби і взаєморозуміння.

       Члени Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України зазначили, що польський досвід в питаннях порушених під час зустрічей знайдуть свою практичну реалізацію в роботі Комітету та при підготовці відповідних законопроектів, особливо з питань туризму та фізичної культури і спорту.

    

 

 

 

    

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34