10 липня  2015 року Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики та  спорту за підтримки Львівської обласної держадміністрації та Трускавецької міської ради провів виїзне засідання у Львівській області з порядком денним: «Актуальні питання розвитку туристичної та курортної інфраструктури на прикладі Львівщини».

 

В засіданні взяли участь народні депутати України - члени Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики,  спорту та туризму, заступник міністра молоді та спорту, Голова Львівської обласної держадміністрації, Голова Житомирської обласної Ради, представники органів місцевого самоврядування майже з усіх областей, туристичних компаній, готелів, санаторно-курортних закладів, засобів масової інформації  туристичної спрямованості.

 

Відкриваючи засідання, Перший заступник Голови Комітету М.Величкович зазначив, що незважаючи на те, що розвиток туризму та курортів в Україні є одним з пріоритетних напрямків розвитку економіки, на сьогоднішній день органами державної влади приділяється недостатньо уваги розвитку туристичної та курортної інфраструктури, залученню більшої кількості туристів до відвідання провідних курортів України.

 

М.Величкович  звернув увагу, що саме тут, у Карпатському регіоні на сьогоднішній день найбільш гостро відчуваються проблемні питання розвитку туризму і вітчизняних курортів і нас не може задовольняти нинішній рівень розвитку туризму на заході України, який дуже відстає від рівня розвитку інфраструктури сусідніх країн Європи.

 

Головними проблемами та чинниками низької ефективності використання цього потенціалу, на думку народного депутата України, залишаються:

недосконалість та слабкість інституційного та нормативно-правового забезпечення розвитку туризму, що проявляється у відсутності комплексної державної та відповідно і регіональних програм промоції туристичного потенціалу та інформаційного, маркетингового супроводу пізнавального та медичного туризму;

невідповідність засобів розміщення туристів та якості їх послуг світовим стандартам та завищення цін на туристичні послуги при низькій якості послуг;

незадовільна якість комунальної, транспортної, фінансової, інформаційної інфраструктури та проблеми транспортної доступності туристично-рекреаційних об’єктів.

 

Голова Львівської обласної держадміністрації О.Синютка привітав учасників зібрання, подякував за участь та наголосив,  що західні регіони України, особливо Львівщина,  володіють унікальними туристично-рекреаційними, природними лікувальними ресурсами та багатою екосистемою. І наголосив, що завдання кожного: розвиваючи туризм та курорти, сприяти створенню нових робочих місць, поліпшенню якості життя населення. О.Синютка зазначив, що для зростання кількості іноземних туристів, які приїдуть в Україну, та заохочення наших громадян до здійснення подорожей країною необхідні податкові преференції для розвитку внутрішнього туризму, залучення грантових фондів, дешевих кредитів, а також необхідно більше уваги з боку держави до проблем у туристичній та курортних сферах.  

 

В обговоренні порядку денного  взяли участь народні депутати України - члени Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики,  спорту та туризму А.Романова та І.Спориш наголосивши, що Комітет робить все можливе, щоб туристична та курортна сфери розвивалися. Відомо, що туризм є однією з найважливіших галузей економіки. Саме питання розвитку туризму стоїть в ряді першочергових завдань економічного піднесення багатьох країн, адже значення туризму у світі постійно зростає. І незважаючи на воєнні дії в Україні, потрібно проводити промоцію України закордоном. Саме від скоординованих  зусиль влади та громадськості залежатиме успішне функціонування туризму та курортів нашої держави.

 

В обговоренні також взяли участь Голова Житомирської обласної ради Француз В.Й., заступник міністра молоді та спорту Мовчан М.П., генеральний директор міжнародної клініки відновного лікування Козявкін В.І., представники Львівської, Тернопільської, Одеської, Дніпропетровської областей, Міністерства охорони здоров’я.

Більшість учасників виїзного засідання ставили питання про відсутність уваги з боку Кабінету Міністрів України, центрального органу виконавчої влади у сфері туризму, комплексної Стратегії розвитку туризму, відсутності системи органів державного управління та відповідної управлінської вертикалі на місцевому рівні галуззю туризму, недосконалого механізму збору статистичної  звітності, застарілої нормативно-правової бази, тощо.

 

За підсумками розгляду питання Комітет розробив Рекомендації Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики,  спорту та туризму, Кабінету Міністрів України, Міністерству спорту та молоді України, Львівській обласній державній адміністрації для вирішення питань законодавчого врегулювання правових, організаційних, економічних та соціальних відносин з метою розвитку туризму та курортів.

 

 

 

Відео: Трускавець - курорт №1 в Україні

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34