06 жовтня ц.р. відбулося засідання Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, на якому народним депутатам України, членам Комітету було презентовано Дорожню карту реформування молодіжної сфери

 

Заступник Міністра молоді та спорту Сергій Митрофанський презентував учасникам засідання Дорожню карту реформування молодіжної сфери.

Під час презентації Сергій Митрофанський зосередився на основних цілях та завданнях реформи молодіжної сфери, інструментах її реалізації, оцінці успішності та акцентував: “Жодних рішень про молодь без молоді!”

Головна мета реформування молодіжної політики – розбудова громадянського суспільства за активної участі молоді та створення умов для самореалізації молодої людини. Однією з найбільших проблем є певна законсервованість молоді.

У розробці Дорожньої карти реформ Міністерство керувалося нормами та стандартами Європейської хартії молодіжної політики, рекомендаціями Ради Європи та програмою розвитку ООН. Крім того, окремої уваги потребує створення окремого закону про молодь, який передбачатиме уніфіковану структуру дорадчих молодіжних органів та їхній вплив на прийняття рішень, розвиток національних та місцевих ініціатив молоді, посилення горизонтальних зв’язків серед молодіжних організацій.

Дорожня карта реформ відображена у Концепції розвитку молодіжної політики на 2016-2020 рр.

Серед головних інструментів, які повинні змінити стан та самоусвідомлення молоді, – це створення функціональних молодіжних центрів, проведення таборів та вишколів, а також окрема програма національно-патріотичного виховання молоді.

Серед освітнього напрямку реформ пріоритетним стане якість формальної освіти та розширення неформальної освіти. Неформальна освіта має бути затверджена законом. Є ідея програми “Молодіжний працівник” для тих людей, хто працює з молоддю, має відповідну освіту, навички та знання. Осередками неформальної освіти мають стати молодіжні центри, що будуть створені у кожній громаді (після реформи децентралізації). На державному рівні розвиватиметься міжнародна молодіжна співпраця, будуть проводитися обміни молоддю.

Окремий напрям Концепції молодіжної політики займає створення умов для гідного працевлаштування молодих людей.

Крім того, велику увагу буде приділено здоровому способу життя та патріотичному вихованню молодої людини, адже здорова молодь – здорова нація.

У ході обговорення Комітет вирішив підтримати запропоновану Міністерством молоді та спорту України Дорожню карту реформування молодіжної сфери.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34