В середу, 11 листопада 2015 року Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму провів «круглий стіл» на тему: «Сучасна державна молодіжна політика в Україні» за участю народних депутатів України, викладачів, слухачів та студентів Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

 

Відкрив засідання «круглого столу» народний депутат України, заступник Голови Комітету, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання – Петренко О.М. Олег Миколайович розповів про Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму і про свій перший досвід депутатства у Верховній Раді України. Петренко О.М. став народним депутатом одразу ж після лав батальйону спецпризначення МВС «Азов». Петренко О.М. зачепив такі важливі теми Українського суспільства як національно-патріотичне виховання дітей та молоді. Були обговорені Стратегія національно - патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 рр. та напрямки реформи цієї сфери, які підтримує Верховна Рада України та Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, зокрема.

Після такого цікавого початку слово взяв голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Спориш І.Д. Іван Дмитрович як і Олег Миколайович зазначив, що це перший досвід його в якості народного депутата України. Спориш І.Д. зачепив надзвичайно важливі теми сім’ї, дітей та молоді. Спориш І.Д. пояснив учасникам «круглого столу» напрямки реформування законодавства в сферах молодіжної політики, сім’ї та дитинства, розповів про законодавство щодо захисту дітей.

Наступним спікером був Величкович Микола Романович – перший заступник Голови Комітету, який і був модератором «круглого столу». Микола Романович надзвичайно точно та в повній мірі пояснив гостям тонкощі законотворчого процесу та перепони, з якими народні депутати та Комітет стикається у своїй повсякденній роботі. Докладно розповів про прийняті Закони України, де головним був Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Звернулася до гостей і Романова Анна Анатоліївна – секретар Комітету, голова підкомітету з питань туризму, курортів та рекреаційної діяльності. Анна Анатоліївна розповіла про свій шлях до Верховної Ради України та про своє бачення реформи сфери туризму. Романова А.А. зачепила теми брендингу української держави та популяризації України в світі.

На закінчення від депутатського корпусу виступив народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань фізичної культури та спорту, перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні, чотириразовий володар Кубку світу з плавання в стилі батерфляй, срібний призер Олімпійських ігор – Силантьєв Денис Олегович. Денис Олегович розповів учасникам про проблеми та методи їх вирішення у спортивній галузі.

Після виступів народних депутатів України відбувся жвавий діалог між викладачами, студентами та слухачами Харківського регіонального інституту державного управління та членами Комітету у форматі «питання – відповідь». Запрошені гості отримали відповіді на питання: З якими центральними органами виконавчої влади тісно співпрацює Комітет?; Як відбувається розгляд законопроектів на засіданнях Комітету?; Як відбувається розгляд законопроектів у залі засідань Верховної Ради України? та на інші не менш цікаві запитання.

Задоволеними залишилися не тільки запрошені гості, а й народні депутати України, які наголосили, що голос молоді це той основоположний принцип, яким вони керуються у своїй роботі. Народні депутати закликали гостей до активної співпраці з Комітетом задля розвитку та реформування інституту сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму в Україні.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34