12 квітня 2019 року в місті Переяславі-Хмельницькому Київської області відбулося виїзне засідання за участю народних депутатів України, працівників секретаріату Комітету, представників центральних органів виконавчої влади, туристичної громадськості з порядком денним: «Переяслав-Хмельницький – місто-музей зі значним туристичним потенціалом».

Опубліковано 15 квітня 2019, о 14:56
 

У засіданні взяли участь члени Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму народні депутати України, директор департаменту з питань туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України,  представники органів центральної виконавчої влади та органів  місцевого самоврядування, громадськості.

Розпочинаючи свій виступ, Голова Комітету Артур Палатний подякував міському голові міста Переяслава-Хмельницького Костіну Т.В. за надану можливість провести виїзне засідання Комітету у Переяслав-Хмельницькому.

А. Палатний зазначив, що туристичні можливості України надзвичайно великі і є всі передумови для сталого розвитку економіки за рахунок надходжень від сфери туризму. У світовому інформаційному просторі майже відсутня об’єктивна та актуальна інформація про Україну, зокрема, про різноманітність її туристичних ресурсів. А це в свою чергу шкодить туристичному іміджеві України. У результаті Україна стрімко втрачає свою популярність як туристична держава, оскільки,  в уяві потенційних туристів складається враження повномасштабної війни, а вся країна сприймається, виключно, як гаряча точка.

Голова Комітету Артур Палатний наголосив на тому, що Україна може і повинна  розвивати  внутрішній і в’їзний туризм. І саме внутрішній туризм має стати одним із факторів економічного розвитку і сприяти об’єднанню країни через виховання патріотизму, культурний обмін та вивчення культурного надбання  різних регіонів.

«І наше з Вами завдання, завдяки таким містам, як Переяслав-Хмельницький, що мають значний туристичний, історико-культурний та природно-рекреаційний потенціал необхідно розвивати в’їзний та внутрішній туризм» підкреслив А. Палатний.

 Міський голова Переяслав-Хмельницького Тарас Костін  у своєму виступі висловив слова вдячності Голові Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артуру Палатному за те, що засідання Комітету відбувається саме у їх місті. Поінформував, про історію міста Переяслав-Хмельницького та різноманітні проекти і заходи, що проходять у місті і  сприяють розвитку туризму.

В обговоренні взяли участь: директор департаменту з питань туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Сердюк, начальник управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України Олександр Єпіфанов та директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської обласної державної адміністрації Ярослав Вишня.

Члени Комітету та запрошені на засідання заслухали інформацію начальника відділу культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради Курченко А.М., генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Лукашевича О.М., засновника громадської ініціативи «Корінь нації» Богатиря М.М., керівника Федерації повітроплавання України Гардашника В.Г.

Члени Комітету та учасники засідання оглянули історичні та культурні пам’ятки міста Переяслав-Хмельницький,  відвідали музей «Заповіту» Т.Г. Шевченка, меморіальний музей архітектора В.Г. Заболотного та меморіальний музей Григорія Савича Сковороди.

За підсумками засідання Комітет прийняв Рішення, що буде надіслане Кабінету Міністрів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству молоді та спорту України, Міністерству освіти та науки України, Міністерству культури України, Київській обласній держадміністрації та Переяслав-Хмельницькій міській раді.


Аудіозапис засідання:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку