Артур Палатний: "Україна - це Європейська держава".

02 квітня 2015, 16:59

Артур Палатний: «Україна – це Європейська держава».

 

         1 квітня 2015 року у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту  та туризму відбулася зустріч Голови Комітету Артура Палатного з міжнародною делегацією на чолі з членом Президії Європейського парламенту, співголовою міжпарламентської групи «Друзі Європейської України», професором Каролєм Карським. У зустрічі взяли участь члени делегації – Президент Міжнародної дипломатичної місії народної демократії «Європейська Україна» Вячеслав Буденко, перший віце-президент Місії Алі Резазаде, віце-президент Місії – голова торгівельно-економічної місії Іван Яструбецький, голова Генерального представництва Місії в Польщі Володимир Вакула.

         Під час зустрічі Артур Палатний поінформував депутата Європарламенту про роботу Комітету щодо законодавчого забезпечення сфери фізичної культури і спорту, сфери оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сімей з дітьми, розвитку туризму. В цьому році Комітет провів декілька комітетських слухань та круглих столів з обговорення проблем забезпечення молоді житлом, оздоровлення та відпочинку дітей, функціонування закладів фізичної культури і спорту. Членам Комітету вдалося домогтися виділення місцевим бюджетам субвенції з Державного бюджету України сумою 100 мільйонів гривень на часткове  фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які  до 2015 року отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Ця субсидія забезпечить належне функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у цьому році.

Голова Комітету звернув увагу Кароля Карського, що Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму був визнаний одним з найкращих комітетів Верховної Ради України сьомого скликання з законотворчої діяльності за даними тодішнього керівництва Верховної Ради України. Артур Палатний наголосив, що Україна – це Європейська держава, і, незважаючи на складні часи, та необхідність здійснення непопулярних реформ впевнено рухається у європейському напрямку.

         Кароль Карський розповів про зусилля Європейського парламенту щодо підтримки України в умовах російської агресії та наголосив на тому, що дуже скоро настане час, коли Україна стане членом Європейського Союзу і українські представники будуть засідати у Європейському парламенті.

         Під час зустрічі також були обговорені конкретні кроки щодо посилення співробітництва між українським парламентарями та депутатами парламентів країн Євросоюзу.