Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України "Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо врахування відомостей про соціальний супровід сім'ї (особи) при захисті в судовому порядку сімейних прав та інтересів", реєстраційний №2190, поданий Кабінетом Міністрів України.

18 березня 2015, 16:44

 

Комітет  Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму розглянув  проект Закону України  "Про внесення змін  до  Сімейного кодексу  України  щодо врахування відомостей про соціальний супровід сім’ї (особи) при захисті в судовому порядку сімейних прав та інтересів", (реєстр. № 2190, поданий Кабінетом Міністрів  України, і прийняв рішення рекомендувати Верховній  Раді України   розглянути зазначений  законопроект  в першому читанні та прийняти його за основу. 
 
Законопроектом пропонується внести зміни до статей 19, 64 та 170 Сімейного кодексу України, якими передбачається  врахувати під час розгляду  у судовому порядку спорів щодо участі батьків у вихованні дитини  тощо інформації  про соціальний  супровід сім’ї, яка перебуває  у складних життєвих обставинах.

Прийняття цього законопроекту дасть змогу  вдосконалити механізм розгляду в судовому порядку спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, позбавлення та поновлення батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе, шляхом унормування обов’язковості врахування органами судової влади факту відмови батьків від соціального супроводу.