"Основною рушійною силою для розвитку туризму в Україні є бажання та політична воля". Секретар Комітету Анна Романова провела робочу поїздку Львівською областю

19 березня 2015, 08:52

"Основною рушійною силою для розвитку туризму в Україні є бажання та політична воля". Секретар Комітету Анна Романова провела робочу поїздку Львівською областю

 

У рамках поїздки, 11 березня Анна Романова взяла участь у конференції, присвяченій питанням розвитку сфери ділової гостинності «Конференц-індустрія: перспективи та напрямки розвитку Львова».

Учасниками конференції стали близько 90 представників університетів, унікальних історичних закладів, готелів, туристичних операторів та професійних організаторів подій з різних регіонів України. На цій конференції  доповідали як місцеві експерти, так і спеціально запрошенні спікери із Кракова, Варшави, Відня та Києва.

Анна Романова виступила із доповіддю про загрози та перспективи розвитку туризму в умовах військової агресії РФ. Доповідь охопила проблеми державного управління у сфері туризму та основні складові туристичної реформи в Україні.

12 березня відбулася робоча зустріч з львівським туристичним кластером, відвідини Центру туристичної інформації та обговорення нового промопроекту "Відпочивай в Україні".

На зустрічі обговорювалися перспективи розвитку туристичної галузі в країні, питання стандартизації та ліцензування, проблеми подачі документів туристичними фірмами через візові центри, інші актуальні питання.

Також, в рамках поїздки, народний депутат України відвідала курортне місто Трускавець, де разом з владою міста провела зустріч із представниками туристичної сфери.

Серед основних проблем, які хвилюють  представників курортного міста можна виділити:

1) дуже поганий стан доріг від польського кордону;

2) необхідність запровадження податкових пільг для об'єктів санаторно-курортного типу;

3) необхідність розробки загальнодержавної Стратегії розвитку туризму та курортів;

4) актуальність внесення змін до Закону України "Про курорти".

Анна Романова пообіцяла подати запит щодо включення ділянки дороги від польського кордону до міста Трускавця у перелік доріг, які будуть ремонтуватися за рахунок місцевих бюджетів та Державного бюджету України. Крім того, висловила пропозицію щодо створення робочої групи з розроблення законодавчих змін до Закону України "Про курорти" та звернутись  до Кабінету Міністрів України щодо необхідності розроблення Стратегії туризму та курортів.