Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту пропонує взяти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408), поданий народними депутатами України Крульком І.І., Заліщук С.П., Палатним А.Л. та іншими.

27 грудня 2014, 11:46

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту року пропонує взяти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408), поданий народними депутатами України Крульком І.І., Заліщук С.П., Палатним А.Л. та іншими.

 

Законопроектом пропонується надати право здійснювати волонтерську діяльність без обмежень всім організаціям та установам, скасувати можливість позбавлення юридичної особи в судовому порядку права займатися волонтерською діяльністю, зняти вікові обмеження для волонтерів, відмовитися від існування центрального органу виконавчої влади у сфері волонтерської діяльності, договорів про провадження волонтерської діяльності та надання волонтерської допомоги, замінити обов’язкове страхування волонтерів на добровільне тощо.

Під час обговорення члени Комітету та представники волонтерських організацій підтримали пропозицію про прийняття законопроекту за основу, оскільки, він спрощує провадження волонтерської діяльності. Водночас, було висловлено низку пропозицій щодо вдосконалення законопроекту, а саме, доповнення до напрямів волонтерської діяльності: допомога учасникам бойових дій, збереження обов’язкового страхування волонтерів та договорів про провадження волонтерської діяльності і надання волонтерської допомоги для окремих напрямів волонтерської діяльності, визначення особливостей волонтерської діяльності неповнолітніх та малолітніх волонтерів. На думку членів Комітету, зазначені пропозиції можуть бути враховані при підготовці законопроекту до розгляду в другому читанні.

Голова Комітету Артур Палатний наголосив на тому, що Комітет планує залучити представників волонтерських організацій до подальшого доопрацювання законопроекту, щоб спільними зусиллями вийти на таку редакцію законопроекту, яка забезпечить більш ефективне провадження волонтерської діяльності.