Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на своєму засіданні Комітету 21 березня 2017 року розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження стандартів Ради Європи для молодіжних центрів і децентралізації роботи з молоддю), (реєстр. № 6048).

28 березня 2017, 11:58

 

Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», «Про місцеве самоврядування», «Про молодіжні та дитячі громадські організації».

Метою законопроекту є запровадження стандартів Ради Європи для молодіжних центрів, передбачених у переглянутій Європейській хартії про участь молоді в місцевому та регіональному житті, врегулювання питань, пов’язаних із реалізацією молодіжної політики.

Під час розгляду законопроекту Міністерство молоді та спорту України та Міністерство соціальної політики України в цілому підтримали законодавчу ініціативу та зазначили, що його прийняття покращить взаємодію держави з молодю.

Голова Комітету підкреслив, що реформування державної молодіжної політики потребує творчого використання кращого міжнародного досвіду з урахуванням національних українських традицій та збереження уваги до питань працевлаштування молоді, підтримки молодих сімей, забезпечення молоді житлом, національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Голова Комітету висловив упевненість в тому, що запорукою успішної реалізації молодіжної політики держави є налагодження ефективного зворотного зв’язку державних органів з молодіжними організаціями. 

Іван Крулько, як один із авторів проекту наголосив, що зазначений законопроект скерований на те, щоб в Україні почали діяти стандарти, які вже успішно працюють у країнах Євросоюзу і які дають можливість молоді розвиватись, показують їй, як знайти себе, розвивати свої навички і долучатись до активного громадського життя.

Члени Комітету зазначили, що прийняття законопроекту дасть можливість поліпшити взаємодію молоді та держави, активізувати громадські молодіжні ініціативи та посилити захист молоді.

Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження стандартів Ради Європи для молодіжних центрів і децентралізації роботи з молоддю), (реєстр. № 6048), в першому читанні та прийняти його за основу та в цілому з наступними змінами:

в пункті першому розділу ІІ Прикінцевих положень законопроекту слова і цифри «1 січня 2017 року» замінити словами «з дня, наступного за днем його опублікування».