Висновок Комітету на проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (реєстр. № 8402)

28 лютого 2019, 13:22

 

Комітет на своєму засіданні 26 лютого 2019 року розглянув проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України, (реєстр. № 8402 від 24.05.2018 р.), поданий Кабінетом Міністрів України, і повідомляє наступне.

Законопроектом пропонується внести до Податкового кодексу України зміни, відповідно до яких терміни «інвалід», «інвалід війни», «дитина-інвалід», «спортсмен-інвалід» замінюються відповідно термінами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни», «дитина з інвалідністю» та «спортсмен з інвалідністю», а назва Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» - на Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Комітет підтримав ініціативу Уряду, оскільки його реалізація, дасть змогу привести чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність із Конвенцією про права осіб з інвалідністю та Факультативним протоколом до неї, створити справедливі та сприятливі умови життєдіяльності для осіб з інвалідністю, та прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому.