Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту пропонує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 20 Земельного кодексу України щодо питання використання земельних ділянок, наданих для будівництва та обслуговування спортивних споруд (реєстр. № 5434).

20 травня 2021, 16:24

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту на своєму засіданні 19 травня 2021 року розглянув проект Закону про внесення зміни до статті 20 Земельного кодексу України щодо питання використання земельних ділянок, наданих для будівництва та обслуговування спортивних споруд, (реєстр. № 5434, поданий народним депутатом України Беленюком Ж.В. та іншими народними депутатами України), і повідомляє наступне.

Метою законопроекту є забезпечення умов для використання земельних ділянок, наданих для будівництва та обслуговування спортивних споруд виключно для надання фізкультурно-спортивних послуг.

Законопроектом пропонується шляхом доповнення статті 20 Земельного кодексу України передбачити на законодавчому рівні, що «Зміна цільового призначення земельних ділянок, наданих для будівництва та обслуговування спортивних споруд, не допускається».

Під час обговорення народні депутати – члени Комітету підтримали законодавчу ініціативу, оскільки запровадження відповідної норми дасть можливість, у разі прийняття рішень органами місцевого самоврядування про реорганізацію (або ліквідацію) комунальних закладів фізичної культури і спорту, використовувати земельні ділянки, на яких розміщуються заклади фізичної культури і спорту за цільовим призначенням.

За наслідками розгляду Комітет ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення зміни до статті 20 Земельного кодексу України щодо питання використання земельних ділянок, наданих для будівництва та обслуговування спортивних споруд, (реєстр. № 5434), прийняти за основу та в цілому.

Відповідний висновок Комітету надіслано до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.