Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України ухвалити у другому читанні та в цілому проект Закону України про антидопінгову діяльність у спорті, (реєстр. № 5099).

02 липня 2021, 12:37

 

Комітет питань з молоді і спорту на виконання Постанови Верховної Ради України від 2 червня 2021 року № 1519-IX доопрацював проект Закону України про антидопінгову діяльність у спорті, (реєстр. № 5099) до другого читання та подає його на розгляд Верховної Ради України.

Згідно зі статтею 116 Регламенту Верховної Ради України для розгляду законопроекту у другому читанні від суб’єктів права законодавчої ініціативи надійшло 78 пропозицій, з яких 53 враховано, 8 враховано частково, 17 відхилено.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету наголосили на принципових змінах, що пропонується внести до законопроекту при прийнятті його в другому читанні та в цілому, зокрема:

         уточнити визначення антидопінгових правил та додати нову статтю «Антидопінгові правила»;

         уточнити повноваження Національного антидопінгового центру;

         уточнити вимоги до директора Національного антидопінгового центру, Наглядової ради, номінаційного комітету та комітету із терапевтичного використання;

         визначити, що директором Національного антидопінгового центру та членами Дисциплінарної антидопінгової комісії, Апеляційної антидопінгової комісії Наглядової ради, номінаційного комітету та комітету із терапевтичного використання можуть бути тільки громадяни України.

Комітет ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні проекту Закону України про антидопінгову діяльність у спорті, (реєстр. № 5099), прийняти його в другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.