Комітет з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, (реєстр. № 5635).

15 липня 2021, 13:42

 

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту на своєму засіданні 14 липня 2021 року розглянув проекти Законів: про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, (реєстр. № 5635), поданий народними депутатами України Рябухою Т.В.  та іншими, та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки дитячих закладів оздоровлення та дитячих закладів відпочинку, (реєстр. № 5635-1), поданий народними депутатами України Абрамовичем І.О.  та іншими.

Законопроектом, (реєстр. № 5635), пропонується внести зміни до статей 87 та 91 Бюджетного кодексу України, якими передбачається можливість підтримки з державного та місцевих бюджетів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку усіх форм власності.

Альтернативним законопроектом, (реєстр. № 5635-1), пропонується внести зміни до статті 87 Бюджетного  кодексу України, якими передбачається  державна допомога, фінансова підтримка, інституційна підтримка у встановленому законом порядку закладам позашкільної освіти, а також дитячим закладам санаторного типу, дитячим центрам, позаміським закладам оздоровлення та відпочинку, таборам з денним перебуванням дітей, іншим дитячим закладам оздоровлення, дитячим закладам відпочинку незалежно від форм власності за умови надання зазначеними закладами послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до державних соціальних стандартів оздоровлення та відпочинку дітей, а також внести зміни до статті 91 Бюджетного  кодексу України, якими передбачити надання в установленому законом порядку субсидій, дотацій та грантів зазначеним вище закладам за умови надання цими закладами послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до державних соціальних стандартів оздоровлення та відпочинку.

Під час обговорення законопроектів члени Комітету підтримали законодавчі ініціативи щодо посилення підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Водночас, в умовах обмеженості бюджетного ресурсу члени Комітету вважають за доцільне підтримати (реєстр. № 5635), оскільки цим законопроектом пропонується підтримати лише дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. Водночас, альтернативний законопроект (реєстр. № 5635-1), пропонує підтримати низку закладів (заклади позашкільної освіти, а також дитячі заклади санаторного типу, дитячі центри, позаміські заклади оздоровлення та відпочинку), які не мають безпосереднього відношення до оздоровлення та відпочинку дітей.