10 грудня цього року голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха взяла участь в онлайн-засіданні ХХХVI Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України та за дорученням Голови Комітету виступила з привітальним словом членам Асамблеї.

10 грудня 2021, 15:02

 

Розпочинаючи свій виступ, Ольга Саладуха від імені Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту привітала всіх учасників заходу.

Ольга Саладуха зазначила, що активна робота всього колективу Національного олімпійського комітету спрямована на те, щоб українські спортсмени й надалі поповнювали скарбницю медалей і наші олімпійці вдало виступали на олімпійських іграх. Оскільки, саме успіхи наших олімпійців сприяють посиленню міжнародного авторитету нашої держави та підтверджують незламність українського духу.

Крім того, Ольга Саладуха, як голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету з питань молоді і спорту, запевнила олімпійську родину, що Комітет завжди підтримував та буде підтримувати олімпійський, паралімпійський та неолімпійський спорт.

Поряд з цим, Ольга Саладуха подякувала Національному олімпійському комітету за його пильну увагу до допінгової проблеми та проведення політики нульової толерантності до допінгу. «Натомість ми – народні депутати – робимо усе можливе, аби оновити антидопінгове законодавство та ухвалити законопроекти №5099 та №5640», - сказала О. Саладуха.

Як голова Комісії атлетів, Ольга Саладуха також подякувала НОК за курс на збільшення представництва атлетів у національних та міжнародних спортивних організаціях. «Курс на більшу увагу до їхніх потреб, на захист їхніх інтересів. Атлети – це фундамент нашого олімпійського руху й тому вони потребують відповідного до себе ставлення», зазначила вона.

Також Ольга Саладуха, зазначила, що дуже важливим є те, що Комітет з питань молоді і спорту має прямий діалог з Олімпійським комітетом стосовно проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (реєстр. № 5848), оскільки у законопроекті закладено суперечливу норму про ліквідацію шкіл вищої спортивної майстерності (ШВСМ) та заміну їх Центрами олімпійської підготовки (ЦОП). «Для мене та колег по Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту такий варіант неприйнятний, бо загрожує руйнацією системи підготовки олімпійців», підкреслила О. Саладуха.

На завершення свого виступу Ольга Саладуха подякувала Національному олімпійському комітету України за постійний обмін думками з депутатським корпусом та зазначила, що потрібно чесно говорити про наболіле у спорті та знаходити прийнятні рішення, в першу чергу, для українських спортсменів.

Побажала олімпійській родині подальших успіхів, натхнення та нових здобутків заради створення сприятливих умов для розвитку олімпійських видів спорту та підтримки спортсменів.

Ознайомитися зі звітом про діяльність НОК України у 2021 році можна на офіційному сайті за посиланням: http://noc-ukr.org/about/officialdocuments/zvit-nok-ukraini-za-2021-rik/