Комітет з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України під час розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому проект Постанови про встановлення Дня багатодітної сім’ї, (реєстр. № 6564), поданий народним депутатом України Констанкевич І.М. та іншими народними депутатами України.

18 лютого 2022, 11:10

 

Проектом Постанови пропонується встановити в Україні День багатодітної сім’ї та відзначати його щорічно у першу суботу червня. Також Кабінету Міністрів України рекомендується розробити із залученням громадськості та затвердити у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня багатодітної сім’ї, передбачивши, зокрема, проведення щороку заходів, фестивалів та змагань серед дітей з багатодітних сімей.

Члени Комітету підтримали пропозиції щодо встановлення в Україні дня багатодітної сім’ї та проведення щороку фестивалів та змагань серед дітей з багатодітних сімей, оскільки це сприятиме посиленню державної підтримки багатодітних сімей та соціалізації у суспільстві дітей з багатодітних сімей.