Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту пропонує виключити Російську Федерацію зі складу Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини через масові вбивства та катування мирного населення, вбивства українських дітей.

05 квітня 2022, 19:04

 

Після звільнення Збройними Силами України захоплених окупантами міст та селищ викривається все більше фактів масових вбивств та катувань мирного населення, які неможливо зрозуміти будь-якій психічно здоровій людині.

Всі такі факти є фактами військових злочинів, які потрібно передати до Міжнародного суду в Гаазі.

У місті Ірпені виявлено вбитих дітей у віці до 10 років з ознаками зґвалтування та катувань.

У дитячому таборі «Пролісок» на Київщині три тижні була база підрозділу армії рашистів. У підвалі корпусу знайдено 5 трупів чоловіків із зав'язаними за спиною руками. Їх катували, а потім холоднокровно вбили. Одному із загиблих розтрощили череп ударами прикладу з особливою жорстокістю. Інші були застрелені в потилицю або груди.

У селі Вікторівка на Чернігівщині, яке було окуповано протягом 25 днів, рашисти тримали людей у підвалі як заручників - від літніх людей до новонароджених дітей. Аби набрати хоча б відро води, селян відправляли під конвоєм. Не давали жодних ліків навіть тим, чиє життя залежить від певних медикаментів. Людина хвора на астму - померла, її тіло поховали поряд у лісі.

У Конотопському районі Сумської області на місцях колишніх стоянок ворога вже знайшли щонайменше трьох закатованих мирних українців.

Сексуальне насильство є одним із військових злочинів та порушенням росією прав людини в Україні.

Після звільнення частини Харківщини  стало відомо, що рашистський окупант понад тиждень гвалтував 29-річну дівчину, яка доглядала за хворою матір’ю, прикутою до ліжка. Після тижня знущань  застрелив матір у неї на очах. А в селі Мала Рогань, що поруч з Харковом, окупант, тримаючи зброю біля скроні 31-річної жінки, декілька разів згвалтував її. Рашист розрізав жінці шию та щоку ножем, відрізав волосся, бив її книгою по обличчю.

І знову продовжується війна російських військ з українськими дітьми. З дітьми ж воювати простіше, ніж з Українською армією, вони не можуть дати відсіч, збити російський літак, підбити танк або бронетранспортер. Простіше і безпечніше.

Станом на 10 годину 05 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 165 дітей та постраждало 266 дітей.

Стало відомо, що під час окупації смт. Ворзель Київської області військовослужбовці країни-агресора кинули димову шашку в підвал одного з будинків, де перебували 14-річна дитина та жінка, після чого здійснили обстріл,  в результаті якого дитина з матір’ю загинули.

У місті Миколаєві під обстріли окупантів  потрапили будинок дитини, 11 дитячих садків, 12 шкіл, 1 ПТУ, 2 філії закладів позашкільної освіти і медичні заклади. В результаті обстрілу дитячої лікарні померла одна дитина.

Внаслідок обстрілу Слобідського району Харкова поранені 23 людини, серед них троє дітей.

Через ракетний обстріл м. Миколаєва 2 особи загинули, 13 поранені. Разом з тим постраждав 15-річний підліток, який госпіталізований у стані середнього ступеня тяжкості.

У м. Вугледар Донецької області під час обстрілів російськими окупантами поранено 9-річну дитину.

І це лише офіційні, неповні дані, які вдалося зібрати секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Що відбувається у Маріуполі, Рубіжному, інших містах Донецької та Луганської областей, на території Харківської, Херсонської та Миколаївської областей, на Донбасі навіть страшно уявити. Це дійсно нелюдська жорстокість, середньовічні звірства, дикунство та варварство.

Комітет з питань молоді і спорту вважає,  що держава, військовослужбовці якої здійснюють на території України справжній геноцид, держава, яка нагороджує таких військових, держава, яка порушила всі міжнародні конвенції, не може входити до складу Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини. Комітет підтримує відповідну ініціативу Великобританії та Сполучених Штатів Америки.

Впевнені, що рішення про виключення Російської Федерації зі складу Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини буде підтримано переважною більшістю членів ООН.

 

Слава Україні!

Героям Слава!