В загальному заліку наша команда українських спортсменів посіла 7 місце в змаганнях у Всесвітній Гімназіаді 2022 у Франції.

23 травня 2022, 11:44

 

З 14 до 22 травня 2022 року у Франції відбулась визначна подія у світі шкільного спорту – Всесвітня гімназіада-2022. Змагання об’єднали 3600 учасників. Незважаючи на воєнний стан, українська збірна у складі 93 учнів та учениць віком від 16 до 18 років змогла приїхати до Нормандії та гідно представити країну.

Протягом міжнародних змагань наші юні спортсмени показали, що українці - це сильна нація! Не зважаючи на військовий стан в Україні, наші школярі все ж таки взяли участь та гідно представили нашу країну на Гімназіаді у Франції. 

Під час змагань українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей, завдяки чому наші спортсмени увійшли в десятку лідерів серед 63 країн.

Учнівська збірна України була представлена у таких видах спорту: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, волейбол пляжний, гімнастика спортивна, дзюдо, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, брейкінг, теніс настільний, тхеквондо (ВТФ), регбі 7, стрільба з лука та фехтування!

Вітаємо наших спортсменів з достойним результатом! Вперед за новими перемогами.

Слава Україні!

Героям Слава!