Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту та його секретаріат щиро вітають всіх українських дітей, всіх українських батьків, працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, лідерів та активістів дитячих, молодіжних і жіночих громадських організацій з Міжнародним днем захисту дітей.

01 червня 2022, 16:58

 

В час великих випробувань, який переживає український народ, наші діти є головною цінністю для Української держави та всіх громадян України. В умовах варварської війни, що веде проти українського народу російська федерація, діти є однією з найбільш вразливих категорій цивільного населення. Кожний день ми отримуємо нові сумні повідомлення про дітей, які загинули або були поранені на цій страшній війні. А скільки жертв російської агресії на окупованих територіях чи в зоні бойових дій залишаються поза даними офіційної статистики важко зрозуміти.

Проте, в цей складний час, українські діти демонструють свої найкращі якості – патріотизм, мужність, солідарність, взаємовиручку. Навіть маленькі діти співають патріотичні пісні та читають патріотичні вірші. Більш старші діти допомагають постраждалим від російської агресії та ведуть інформаційні бої із зомбованими однолітками з країни-агресора в соціальних мережах.

У Дніпрі 6-річна дівчинка збирає гроші для військових грою на флейті. Учні Лужанської загальноосвітньої школи, що на Буковині, передали на потреби військових 1200 гривень, які вони наколядували з «вертепом». Діти зі звільненої від рашистів Бородянки зібрали 24 тисячі гривень для Збройних Сил України! По всій країні діти плетуть маскувальні сітки для українських захисників.

Наші діти – найкращі і це бачить весь світ! Тому держава, яка виховала таких дітей, непереможна, і це відчувають на собі російські військові! 

Тому зараз, і особливо після нашої Перемоги, держава має створити кожній дитині умови для розвитку та самореалізації, забезпечити надання якісної медичної допомоги, виховання у сімейному середовищі. Це нелегке завдання, особливо в умовах війни, однак керівництво держави робить все можливе для підтримки українських дітей. Велику роботу щодо захисту дітей в умовах війни, організації їх евакуації в умовно безпечні регіони України та за кордон робить Координаційний штаб з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Ще складніші завдання стануть перед державою після нашої Перемоги і вони мають бути швидко виконані.

Від усього серця зичимо всім дітям України здійснення їхнього головного бажання - Миру та Перемоги України над рашистами!

Нехай доля береже вас, ваших батьків та рідних!

Великої вам вдачі, щастя та добра!