Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо врегулювання окремих питань соціального захисту членів сімей військовослужбовців, (реєстр. № 7295), поданий народним депутатом України Третьяковою Г.М. та іншими народними депутатами України.

10 червня 2022, 09:12

 

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», передбачивши зміну дати і виду виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Зокрема, пропонується виплата грошової винагороди ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань до Дня захисників та захисниць України (14 жовтня), замість разової грошової допомоги, яка виплачувалась щорічно до 5 травня.

Члени Комітету підтримали зазначену законодавчу ініціативу, оскільки її ухвалення має політичне значення в частині відмови від дати виплат, пов'язаної із комуністичним режимом, а також сприятиме національно-патріотичному вихованню громадян України, вшануванню мужності та героїзму захисників і захисниць України, посиленню української національної та громадянської ідентичності в суспільстві.