«Після встановлення національного рекорду із золотих медалей на Всесвітніх іграх в американському Бірмінгемі, наші спортсмени продовжують прославляти Україну на міжнародних змаганнях», народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан.

22 липня 2022, 16:24

 

Футбол

Вчора полтавська "Ворскла" до останнього боролася за перемогу і з рахунком 3:2 завдала поразки шведському "АІКу" у першому поєдинку другого відбіркового раунду Ліги конференцій УЄФА. Переможний гол полтавчан - футбольний шедевр.

Київське "Динамо" в рамках 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зіграло внічию 0:0 із турецьким "Фенербахче". Матч-відповідь відбудеться 27 липня у Стамбулі.


Підводний спорт

Українські спортсменки здобули повний комплект нагород на чемпіонаті світу у колумбійському Калі з підводного спорту.

Українки Софія Гречко та Анастасія Антоняк здобули відповідно "золото" та "срібло" на дистанції 400 м у ластах. Вікторія Уварова посіла третє місце на дистанції 100 м у ластах.


Спортивна боротьба

Чоловіча збірна України з вільної боротьби виборола 10 медалей та посіла перше місце у командному заліку на турнірі-меморіалі Вацлава Зіолковського у Варшаві. В активі українських спортсменів 2 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі.

Жіноча збірна України виявилася найкращою у командному заліку чемпіонату Європи U15 з вільної боротьби у хорватському Загребі - наші дівчата здобули 9 медалей: 3 "золота", 3 "срібла" та 3 "бронзи". Чоловіча команда юнаків завоювала 7 медалей (2- золоті, 1- срібна , 4 - бронзи) та зайняла третю сходинку у командному заліку.


Легка атлетика

Українка Ярослава Магучіх зайняла друге місце на чемпіонаті світу з легкої атлетики в американському Юджині з результатом 2.02 метри.

Українець Андрій Проценко здобув "бронзу" у стрибках у висоту з особистим рекордом сезону — 2.33 метри. В активі спортсмена це вже друга нагорода світової першості.


Фехтування

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Ігор Рейзлін посів третю сходинку в особистій першості з фехтування на шпагах на чемпіонаті світу у Каїрі.


Пляжний волейбол

Українська жіноча команда у складі Ангеліни Хміль та Тетяни Лазаренко стали чемпіонками Європи із пляжного волейболу серед молоді U20, який проходив у турецькому Ізмірі. Наші спортсменки не програли жодного матчу!


Скелелазіння

Костянтин Павленко та Аліна Щігарева у дисципліні лазіння на швидкість здобули по "бронзі" на Кубку Європи у словацькій Жиліні.


Велосипедний спорт

Українка Анна Колижук здобула "срібло", а Кирило Царенко зайняв третє місце на чемпіонаті Європи з велосипедного спорту (трек) серед молоді та юніорів у португальській Анадії.

Українські паралімпійці надихнули своїми результатами на змаганнях Кубку світу з кульової стрільби, які відбулися у німецькому Мюнхені.

Українці, виборовши 15 нагород, зайняли перше місце у командному заліку із 4-ма золотими, 3-ма срібними та 8-ма бронзовими медалями!


Неймовірний результат продемонструвала українська шахістка з порушеннями зору Любов Жильцова - вона здобула перемогу на чемпіонаті світу з шахів у Франції. Для титулованої українки це вже 9-та перемога на ЧС за спортивну кар’єру!

Цього тижня своє професійне свято відзначали українські тренери! Зичу спортивним наставникам та їхнім підопічним нових перемог і п'єдесталів, наснаги у тренуваннях та значних здобутків!

«Нашій державі бажаю перемоги над ворогом!», - каже Василь Мокан.