Верховна Рада України ухвалила за основу проект Закону України про внесення змін до законів України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" та "Про фізичну культуру і спорт" щодо запровадження державних стандартів у сфері фізичної культури і спорту та державних соціальних нормативів надання послуг суб'єктами сфери фізичної культури і спорту з пропозиціями Комітету з питань молоді і спорту.

28 липня 2022, 12:06

 

Проектом Закону викладається в новій редакції стаття 14 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», якою уточнюється перелік державних соціальних нормативів надання послуг суб’єктами сфери фізичної культури і спорту та визначаються основи правового регулювання державних стандартів у сфері фізичної культури і спорту у Законі України «Про фізичну культуру і спорт».

Крім того, законопроектом доповнюється новим абзацом стаття 4 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», яким розширюються засади державної політики у сфері фізичної культури і спорту.

Законопроект ухвалено Верховною Радою України за основу із скороченням строку підготовки до другого читання та враховуючи пропозиції Комітету з питань молоді і спорту.

Реалізація акту, у разі прийняття як Закону, сприятиме збільшенню обсягу та якості послуг у сфері фізичної культури та спорту, що надаватимуться населенню, включаючи нормативи забезпеченості населення закладами фізичної культури і спорту та спортивними спорудами, зокрема з можливістю доступу осіб з інвалідністю.

Відповідний проект Закону зареєстрований під реєстраційним номером 5325.