«Спільно з 66-ма колегами по парламенту зареєстрували проект Постанови про звернення до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, Ради Європи, ОБСЄ та їх парламентських асамблей, урядів та парламентів держав світу з проханням не визнавати організацію та проведення окупаційною владою рф псевдореферендумів та тимчасово окупованих територіях», - каже народний депутат України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха.

04 серпня 2022, 15:47

 

Основний меседж Постанови чіткий і ґрунтується на принципах територіальної цілісності та суверенітету України:

- об'єднати зусилля міжнародної спільноти для утвердження цілісності та недоторканності території України;

- застосувати всі необхідні засоби, щоб застерегти державу-агресора від організації та проведення псевдо референдумів;

- не визнавати легітимність будь-яких форм "народного волевиявлення" у на тимчасово окупованих територіях України;

- посилити міжнародний політичний та економічний тиск на рф;

- сприяти кримінально-правовому переслідуванню осіб, які брали активну участь в організації та проведенні незаконних референдумів.

Одночасно Ольга Саладуха закликає жителів тимчасово окупованих територій не брати участь у виставах, які окупанти іменують «референдумами».

«Знаємо, що Україна поверне контроль над усіма регіонами, які наразі під окупацією. Й наш прапор знову буде майоріти над Херсоном, Маріуполем, Донецьком, Луганськом та Сімферополем. Віримо, що з нами увесь цивілізований світ, який задіє усі можливі механізми, аби ослабити та ізолювати агресора. Будемо й далі боротися за свою свободу аж до повної та остаточної перемоги!», - резюмувала Ольга Саладуха.