«Вітаю рішення виконкому Міжнародного союзу біатлоністів (IBU), який рекомендував продовжити відсторонення росіян та білорусів від змагань», народний депутат України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха.

17 серпня 2022, 17:02

«Такий крок цілком корелюється з олімпійськими принципами і духом світового спортивного руху. Спортсмени держав-агресорів не можуть виступати в той час, як їхні війська вбивають людей та руйнують міста та села України», - каже Ольга Саладуха.

IBU залишив за собою право тимчасово скасувати відсторонення, якщо спортсмени рф та Білорусі чітко дистанціюються від війни.

«Сподіваюсь, цей пункт не стане лазівкою для повернення росіян та білорусів на змагання до того часу поки триватимуть бойові дії.

Наша позиція залишається незмінною – ізоляція від міжнародного спорту аж до кінця війни та виплати компенсацій Україні за зруйновану і пошкоджену спортивну інфраструктуру.

Будемо уважно стежити за ситуацією в світовому біатлоні й належно реагувати в разі намірів IBU зняти спортивні санкції» - резюмувала Ольга Саладуха.