«Не підтримую рішення місцевої влади щодо закриття Вінницького міського клінічного пологового будинку № 2 та вважаю цю ідею досить сумнівною», - зазначає народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

29 вересня 2022, 16:40

 

Ірина Борзова отримала звернення від колективу пологового, медики просять допомогти зберегти заклад. Керівник департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради аргументує закриття лікарні фінансовою неспроможністю.

«Але хочу, щоб всі розуміли - рішення щодо реорганізації, чи ліквідації закладу приймає місцева влада, так як лікарня є комунальною власністю міської громади», - каже народний депутат України.

Водночас, Ірина Борзова зазначає, що її хвилює, що вінничани, не мають відповіді на запитання:

«Що буде з колективом?

Чи збережуться робочі місця медиків?

Який обсяг надходжень та джерела надходжень, асигнувань на утримання пологового будинку, яка структура видатків?

Як буде використовуватись будівля, якщо звідти заберуть пологовий (є чутки, що буде приватна лікарня?)?».

Громада та колектив пологового будинку № 2 має право почути відповіді на ці запитання.

У своєму зверненні до Ірини Борзової колектив пише:

У Другу світову війну ВИСТОЯВ! ВИСТРАЖДАВ! У квітні 1942 року фашисти викидали з вікон єврейських дітей – ридав! Але стояв ЗАРАДИ ЖИТТЯ! Розвивався, розбудовувався, вдосконалювався і ніколи не зупинявся на цьому шляху задля щасливого майбутнього нашого міста, разом з ним, крок за кроком…І завжди був потрібен! Багато відомих вінничан довірили народження своїх дітей нашому пологовому закладу.

«14 липня 2022-го року … Війна… Ракети лягли поруч! Забрали десятки життів! Усім допомагав! Людей рятував! ВИСТОЯВ!!!

Нині поруч планується Площа вшанування пам’яті, то наш Пологовий мав би стати її частиною! Він точно того заслуговує! І разом символом перемоги життя над смертю!» - зазначають у колективному зверненні до мене, як народного депутата, працівники пологового будинку».

Колектив під стінами Вінницької міської ради захищає свої права на існування, на працю, на допомогу вагітним жінкам, роділлям, породіллям та немовлятам.

«Завжди є вибір. Завжди є можливість. Якщо проблема у фінансовій неспроможності, над цим питанням можна попрацювати, призначити професійного менеджера і працювати на розвиток.

Цей пологовий будинок є одним з найстаріших пологових закладів міста, у жовтні йому буде 85 років. За цей час тут народились сотні тисяч вінничан. Колектив і заклад зростав разом з Вінницею і вінничанами. І страждали теж разом. Під час війни медичний заклад надає вінничанам та переселенцям безоплатні послуги.

В закладі працюють кваліфіковані медики і результат їх роботи це тисячі вдячних породіль», - резюмує Ірина Борзова.