Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував прийняти за основу та в цілому проект Закону України про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації педагогічним працівникам, які працюють в закладах дошкільної та позашкільної освіти, (реєстр. № 8117), з урахуванням пропозицій Комітету.

03 листопада 2022, 12:22

Метою законопроекту є збереження чоловіків на посадах педагогічних працівників у закладах дошкільної та позашкільної освіти заради гармонійного розвитку дітей і повноцінної реалізації ними права на освіту.

Законопроектом пропонується поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на педагогічних працівників, які працюють в закладах дошкільної та позашкільної освіти.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету підтримали законопроект, оскільки його ухвалення сприятиме забезпеченню стабільної роботи закладів дошкільної та позашкільної освіти в умовах воєнного стану. Водночас, члени Комітету погодилися із пропозицією Міністерства молоді та спорту України надати також відстрочку від призову на військову службу тренерам, які працюють в закладах фізичної культури і спорту.