«ЄС збирається розширити санкційний тиск не лише на кремль, але й на країни, які підтримують війну росії проти України - білорусь та Іран», - зазначає народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан.

11 січня 2023, 12:08

«Минулого року ми ініціювали системну політику із реалізації санкційного тиску на країну - терористку на всіх можливих рівнях. Нашу державу підтримали більшість цивілізованих країн світу і зараз росія зазнає суттєвих економічних та іміджевих втрат.

Посилення санкційної політики буде продовжуватися і цього року, путінський режим та його посіпаки серед інших авторитарних країн світу мають заплатити високу ціну за свої злочинні дії і політику геноциду на міжнародній арені», - каже Василь Мокан.

Так, у грудні 2022 року Верховна Рада України ухвалила ініційований Комітетом з питань молоді і спорту проект Постанови № 8245 про запровадження персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно російських та білоруських спортсменів, які публічно підтримали повномасштабну агресію та війну проти України.