У Житомирі відзначають 116-ту річницю з дня народження Сергія Павловича Корольова.

12 січня 2023, 16:27

У день народження видатного українця відбулося покладання квітів до пам’ятника на майдані С.П.Корольова, - повідомила Житомирська міська рада.

«Пишаємось, що маємо такого земляка. російська імперія намагається привласнити таких видатних постатей як Корольов, приватизувати історію. Але він був і назавжди залишатиметься справжнім житомирянином, українцем, надбанням нашої нації», — наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Сергій Павлович Корольов — українець, що став першим головним конструктором ракетно-космічних систем в Радянському Союзі. Сергій Павлович один із піонерів світової космонавтики, адже був не тільки теоретиком, але і практиком освоєння космічного простору. Початок космічної ери людства безпосередньо пов'язаний з ім'ям житомирянина Сергія Павловича Корольова, який зробив можливим перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос, перший вихід космонавта у відкритий космос, роботу орбітальної станції і багато іншого.

Пишаємось, що в нашому Комітеті працює космонавт-дослідник Юрій Крикун, який пройшов підготовку до космічного польоту на кораблях «Союз-ТМ» та орбітальному комплексі «Мир» за програмою польоту в космос першого журналіста.