Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прокоментував ймовірний дозвіл російським і білоруським спортсменам взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

03 лютого 2023, 15:07

В заяві, що опублікована 02.02.2023 року на офіційному сайті МОК йдеться, що рішення допустити атлетів з росії та білорусі до Олімпіади-2024 ще не ухвалене.

Водночас зазначається, що на сьогоднішній день обговорюється можлива участь спортсменів країн-агресорок у міжнародних змаганнях в Азії майбутнього літнього сезону.

«Рішення про участь спортсменів з рф і білорусі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі ще не ухвалено. Це передчасно. Обговорюється їхня можлива участь у змаганнях в Азії прийдешнього літнього сезону. У жодному з опублікованих МОК документів ви не знайдете згадки про участь в Олімпіаді-2024 для спортсменів з російським чи білоруським паспортом», – зазначено у заяві МОК.

При цьому, зазначаємо, що члени Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту рішуче засуджують будь-які спроби повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань, про що зазначено у відповідній заяві та підготовленому членами Комітету проекті Постанови про звернення Верховної Ради України до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій.