Народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан: розповів про ухвалення Верховної Ради України кількох важливих проектів постанов:

07 лютого 2023, 19:00

 

№8398 - звернення до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій із закликом заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії рф проти України, включно із виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації росією заподіяних Україні збитків - #спортНЕпозаполітикою.

№8396 - звернення до Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі та парламентів її держав-учасниць щодо неприйнятності участі представників парламентів російської федерації та республіки білорусь у роботі статутних органів ПА ОБСЄ.

Зокрема, Верховна Рада закликає ПА ОБСЄ та держави-учасниці ОБСЄ прийняти рішення про призупинення повноважень членів парламентських делегацій рф та республіки білорусь і застосувати до них візові обмеження.

№8417 - звернення до Грузії, Європейського парламенту, Ради ЄС, Європейської Комісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС щодо необхідності негайного переведення Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон.

№8397 - народні депутати визнали приватну військову компанію "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

№3735 - звернення до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу з вимогою визнати російські приватні військові компанії терористичними організаціями та визнати рф державою-спонсором тероризму. Наразі відомо про злочинну діяльність як мінімум 9 російських приватних військових компаній, які забезпечують прикриття регулярних підрозділів російської армії в боях на Донбасі, беруть активну участь в інших військових операціях на території України та інших держав світу.