Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту закликає прискорити створення Міжнародного спеціального трибуналу з розслідування злочинів російської федерації в ході війни проти Українського народу, насамперед, знищення цивільного населення та вбивства військовополонених.

08 березня 2023, 10:15

 

На початку березня 2023 року рашисти нанесли ракетний удар по місту Запоріжжю, внаслідок чого було зруйновано житловий будинок. Загинуло 13 осіб, у тому числі 8-місячна дитина разом зі своїми батьками. Черговий злочин російських військових свідчить про їх зневагу до вимог міжнародного гуманітарного права та законів ведення війни та наміри і далі вбивати мирних громадян України для залякування українського суспільства. Такі злочини потребують невідкладної реакції міжнародного товариства та неминучого покарання.

Не менш відвертим викликом моральним засадам цивілізованого суспільства є розстріл рашистами українського військовополоненого, який показав звіряче обличчя російських військових. Проте наш герой не злякався своїх катів та  пішов на страту зі словами «Слава Україні!». Це свідчить про героїзм захисників України та їх високий моральний дух.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту наголошує, що нові злочини рашистів свідчать про необхідність прискорення створення Міжнародного спеціального трибуналу з розслідування злочинів російської федерації в ході війни проти Українського народу та покарання військових злочинців. І рядові виконавці, і офіцери, і вище політичне керівництво рф мають бути засуджені за скоєні злочини та отримати заслужене покарання. Затримання створення Трибуналу призводить до нових злочинів та нових жертв. Саме тому, члени Комітету з питань молоді і спорту вимагають невідкладного та неминучого покарання всіх військових злочинців.

 

НІ  – російській АГРЕСІЇ!

ТАК – ПОКАРАННЮ ВІЙСЬКОВИХ ЗЛОЧИНЦІВ!

СЛАВА УКРАЇНІ!