«Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах не припиняє спроб пролобіювати інтереси спортсменів з росії та білорусі, щоб повернути їх до участі у міжнародних змаганнях!», - зазначив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України, заступник Голови Комітету Василь Мокан.

24 березня 2023, 16:10

 

Василь Мокан каже, що Томас Бах продовжує відстоювати проросійський наратив, що "спорт поза політикою" і просуває плани МОК допустити участь російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі. Зокрема, вчора очільник МОКу заявив, що "ігри повинні триматися подалі від політики, інакше вони втратять свою об'єднуючу силу, навівши приклади минулих бойкотів у 1970-х і 1980-х роках".

«Хочу заперечити таку тезу шановного президента МОК: як раз допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань, навіть під так званими "нейтральними" кольорами, не об'єднає, а роз'єднає світову спортивну спільноту. Спортсмени та їхні тренери із країн з демократичними цінностями не захочуть брати учать у змаганнях разом із представниками авторитарних кривавих режимів, які вбивають та катують людей, нищать цілі міста та вчиняють геноцид, а політичний лідер яких вже отримав ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду.

Українська влада на всіх рівнях буде й надалі добиватися продовження санкційного тиску та ізоляції російських і білоруських спортсменів, гуртуючи довкола цих вимог світову спортивну спільноту!», - зазначає народний депутат.

Василь Мокан пропонує Томасу Баху приїхати в Україну і на власні очі побачити ті звірства та руйнування, які здійснила і продовжує здійснювати росія та її війська на території нашої держави. Зокрема, можемо з'їздити у деокуповані після російського вторгнення українські міста в Сумській, Чернігівській, Харківській, Київській області та показати йому вщент знищені спортивні об'єкти - стадіони, палаци спорту, інші спортивну інфраструктуру.

«На рівні Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту ми можемо організувати таку "екскурсію" шановному пану президенту МОКу, щоб розвіяти всі його сумніви стоcовно "цінностей" росіян та їхніх сателітів білорусів», - резюмував Василь Мокан.