«Молодіжні громадські організації отримають фінансову підтримку на реалізацію цікавих та корисних проектів», - народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

13 квітня 2023, 09:00

 

За результатами відкритого захисту конкурсних пропозицій визначено переможців конкурсу проектів, розроблених українськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2023 році, - про це повідомила народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

Конкурс проведено Міністерством молоді та спорту України на виконання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки. Участь у відкритому захисті взяли представники 28 молодіжних та дитячих громадських організацій, які презентували 35 конкурсних пропозицій.

«Майже всі молодіжні та дитячі громадські організації займаються волонтерством. Тому проекти, які подавались на конкурс, направлені на формування культури безпеки життєдіяльності, реінтеграції молоді з тимчасово окупованих росією територій, сприяння гармонійному психічному розвитку молоді, стимулювання до відкриття власної справи, формування у молоді культури соціального підприємництва. Проекти цікаві і корисні», - зазначила Ірина Борзова.

Переможцями стали 10 молодіжних та дитячих громадських організацій, яким буде надано фінансову підтримку для реалізації 12 проектів на загальну суму 3,6 млн грн.

 

Проекти переможці:

Школа безпеки: Запобігти. Врятувати. Допомогти;

Всеукраїнські вишколи для волонтерів;

«Університет власної справи»;

Форум відповідального лідерства та волонтерства для дівчат;

Наметові табори для молоді «Життя в гармонії»;

Виховно-вишкільний табір «Смолоскип»;

Курс Молодого Бандерівця 2023;

Всеукраїнський молодіжний захід «Молодвіж»;

Всеукраїнські вишколи спрямовані на підвищення рівня компетентностей молоді з метою сприяння гармонійному розвитку молоді;

Всеукраїнська серія форумів «Могутні волонтери»;

Інтеграція молоді з інвалідністю у суспільство «До мети – разом!»;

UA: незламна молодь.