Народна депутатка України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха: "Чудовий "розбір польотів" про те, як міжнародні спортивні федерації реагують на рекомендації Міжнародного олімпійського комітету допускати росіян та білорусів на змагання".

19 травня 2023, 15:00

На жаль, почалася "ланцюгова реакція" і низка федерацій вже ухвалила або анонсувала відповідні рішення.

Міжнародна асоціація боксу на чолі з росіянином Умаром Кремльовим пішла ще далі та ігнорує навіть скромні обмеження МОК щодо "фільтрації" спортивних пропагандистів.

Та є й інша позиція. Всесвітня федерація бадмінтону, Міжнародна федерація волейболу, Міжнародна федерація гандболу, Міжнародна федерація кінного спорту, World Athletics, Міжнародна асоціація серфінгу, Міжнародна федерація скелелазіння, Міжнародна федерація баскетболу, Міжнародна федерація гімнастики, World Rugby зберегли бан для спортсменів держав-агресорів.

"Дякую їм за це! Потрібно максимально ефективно співпрацювати з дружніми нам федераціями, аби вони й далі дотримувалися спортивних санкцій", - зазначає Ольга Саладуха.

Разом до Перемоги!

https://glavcom.ua/longreads/velikij-sport-karta-bojovikh-dij-927971.html?fbclid=IwAR3dxsSc6U_ZA8Bz-YFKADLtTRBywS9REXRKpNoWM7BKfoccGCtUY1wzT2s