Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін взяв участь у звітно-виборчій Генеральній асамблеї Спортивної студентської спілки України

23 травня 2023, 15:05

 

22 травня 2023 року у Національному університеті фізичного виховання і спорту України у змішаному форматі відбулась звітно-виборча Генеральна асамблея ВГО «Спортивна студентська спілка України», яку очолює ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, професор Євгеній ІМАС.

Незважаючи на майже щоденні повітряні атаки на столицю, на засідання Асамблеї завітали особисто чимало членів Виконкому, регіональних керівників відокремлених підрозділів, члени Спілки з усіх куточків України, а також почесні гості.

Андрій Кожем’якін під час виступу привітав членів звітно-виборчої Генеральної асамблеї Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України».

«2 червня 2020 року Верховна Рада України за підтримки Комітету з питань молоді і спорту ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту».

Впевнений, що саме з цього історичного дня, Спілка отримала новий вектор розвитку», - зазначив Голова Комітету.

Також Андрій Кожем’якін наголосив на тому, що члени Комітету з питань молоді і спорту, як і все українське суспільство пишається видатними досягненнями українських студентів, які в такий складний для країни час продовжують виборювати медалі вищого ґатунку на найпрестижніших спортивних змаганнях. Зокрема, відзначив історичне друге місце, яке українські студенти вибороли у медальному заліку серед країн учасниць Європейських університетських ігор, що проходили з 16 по 30 липня 2022 року у польському Лодзі. На рахунку української студентської збірної 62 медалі: 19 – золотих, 25 – срібних та 18 – бронзових.

«Велика шана та подяка тренерам, спортсменам та керівникам українського студентського спорту, завдяки яким стала реальністю, у час війни, ця історична спортивна перемога.

Щиро бажаю студентській спортивній спільноті не зупинятися на досягнутих результатах і робити все від вас залежне, щоб гімн України якомога частіше звучав на честь ваших перемог в різних куточках світу.

Комітет з питань молоді і спорту завжди готовий підставити плече підтримки для ефективного розвитку студентського спорту в Україні», - резюмував Кожем’якін.

У вітальних промовах учасників Асамблеї акценти було розставлено на тому, скільки спортсменів з перших днів війни захищають Україну і скільки з них уже, на жаль, віддали найдорожче – своє життя. Говорили і про те, що збитки, які завдано внаслідок російської загарбницької війни закладам освіти і спортивній інфраструктурі, важко точно порахувати на сьогодні, але при цьому є непохитна віра у те, що ми все подолаємо і зможемо відновити. У промовах говорили про важливість продовження розвитку студентського спорту як і вищих досягнень, так і спортивно-масового заради слави України на усіх світових рівнях!

Щодо питань порядку денного Асамблеї, то вони були такими:

звіт президента та виконкому Спілки;

звіт ревізійної комісії за 2017-2022 рр. та вибори президента Спілки.

По першому питанню доповідав чинний президент Спілки – Євгеній Імас, прозвітувавши про результати своєї роботи на посаді за 2017-2022 роки.

Після цього головуючий, відповідно до Статуту організації, дотримуючись усіх нормативно-правових процедур, перейшов до питання про вибори.

За результатами голосування президентом Спілки на наступний термін обрано Євгенія Імаса.

Вітаємо Євгенія Вікторовича та бажаємо нових успіхів та здобутків, реалізації усіх запланованих завдань і досягнення ще більших висот нашим спортсменам на міжнародних аренах на славу Україні!

Разом до Перемоги!