Заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан: "На пленарному засіданні Верховна Рада України ухвалила низку важливих рішень:

30 травня 2023, 12:20

№9262 - народні депутати звернулися до парламентів держав-членів Міжпарламентської асамблеї православ’я:

рішуче засудити російську військову агресію проти України;

достроково припинити повноваження діючого Президента Міжпарламентської асамблеї православ’я та представників держави-спонсора тероризму у керівних органах Асамблеї;

розпочати роботу із внесення змін до Регламенту Міжпарламентської асамблеї православ’я з метою їх приведення у відповідність до сучасних реалій розвитку світового православ’я, захисту принципів рівноправності, прав людини та демократії.

№9331 - заява Верховної Ради про необхідність жорсткого і безкомпромісного подолання проявів корупції в системі правосуддя, враховуючи нещодавню ситуацію, яка склалася у ? Верховному Суді.

№9107-1 - Національному банку України надається механізм виведення з ринку банків із підсанкційними власниками в умовах воєнного стану. Також регулятор матиме можливість відмовляти в допуску підсанкційних осіб до володіння істотною участю в банках України.

№9273 - через продовження режиму воєнного стану та неможливістю проведення ЗНО, у 2023-му році призупиняється проведення конкурсного відбору на присудження премії Верховної Ради України найкращим учасникам ЗНО.

Передбачені на ці премії 5 млн грн будуть перерозподілені на здійснення заходів з відсічі військової агресії росії проти України та захисту держави.

№9015 - захист інвестицій в Україні в умовах воєнного стану: пропонується дозволити Експортно-кредитному агентству здійснювати страхування інвестицій в Україні від ризиків, які можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом, за умови спрямування інвестицій на створення об’єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження".